Raftingul la Vatra Dornei
1/104
calendar_month 06 Feb 2012, 17:10
Vatra Dornei este un oras in nordul Romaniei (Judetul Suceava), aflat la confluenta raurilor Dorna si Bistrita, in Tara Dornelor, una dintre cele mai pitoresti depresiuni ale Carpatilor Orientali, la o altitudine de 802-808 m, si la 110 km sud-vest de Municipiul Suceava.

Ambianta este cu atat mai propice cu cat Vatra Dornei este inconjurata de munti impaduriti: Muntii Giumalau, Muntii Bistrita, Muntii Calimani, Muntii Rodna, Muntii Suhard si Muntii Obcina Mestecanis.

Cele doua baze de tratament aflate in statiune (Hotelul "Caliman" si Complexul Balnear "Dorna") au o capacitate zilnica de peste 4.500 de proceduri terapeutice: bai calde in cada cu ape minerale, impachetari cu namol si parafina, electroterapie, hidroterapie, masaj, gimnastica medicala, sauna, mofete artificiale, chinetoterapie. Exista izvoare speciale pentru cura interna cu apa minerala.

Cazarea in statiune este asigurata in hoteluri, vile si locuinte particulare. Vatra Dornei este un loc ideal de odihna si petrecere a vacantei, care ofera posibilitati de practicare a alpinismului si a sporturilor de iarna. Un lift scaun acopera distanta de 3.200 m dintre oras si Dealul Negru (altitudine 1.300 m).

Atractii turistice:

-parcul natural din centrul statiunii, renumit pentru veveritele care haladuiesc acolo, si pentru concertele sustinute in sezonul estival de orchestra de alamuri; cabana de pe Dealul Runc;

-muzeul vanatorii si stiintelor naturale;

-muzeul etnografic al Bucovinei

De la Vatra Dornei se organizeaza excursii cu autocarul pentru vizitarea manastirilor din Nordul Moldovei (Voronet, 1488; Humor, 1530; Moldovita, 1532; Sucevita, 1581-1601). Toate aceste manastiri reprezinta monumente unicat ale artei feudale romanesti, cu picturi murale atat interioare cat si exterioare.

In aceasta locatie puteti practica urmatoarele sporturi:

* plimbari ATV
* Catarare
* Kayaking
* Motodeltaplan
* Mountainbike
* Off Road
* Paintball
* Parapanta
* Rafting
* Schi
* Snowmobile
* Tir cu arcul
* Tir cu pusca
* Tiroliana
* Trasee aplicative
* Traversare pe corzi
* Traversare prin pendulare
* Tura supravietuire

Sondaj

Ati fi dispusi sa faceti scufundari intr-o zona populata de rechini?