Rafting pe izvoarele raurilor
8/81
calendar_month 02 Feb 2012, 16:23
Inca de acum 30 de ani, rafting-ul in Virginia de Vest a devenit cea mai atractiva metoda de a completa o vacanta superba.

Cheia unui ansamblu de activitati care se desfasoara atat pe apa cat si pe uscat ramane experienta uimitoare a valurilor involburate ale raului, intr-un peisaj montan de invidiat.

Virginia de Vest ofera cele mai pasionate momente intr-un mediu care se caracterizeaza prin diversitate. Pentru multi vizitatori din ziua de azi nu e decat inceputul.

Acum cateva zeci de ani, rafting-ul era un sport neobisnuit si nu usor de realizat. Cativa oameni ingeniosi au amenajat spatii pentru atragerea pasionatilor si au organizat diverse evenimente.

Locurile de amplasare erau stancile de la izvoarele raurilor. Oaspetii plateau pentru aceasta excursie, isi luau vesta de salvare si petreceau o zi intreaga pe valurile raului. La sfarsitul distractiei, cei mai multi se cazau la hotelurile din apropiere sau plecau acasa.

Recunoscatori pentru experientele traite, aventurierii se intorceau fara incetare. Ei povesteau si altora despre aceste intamplari si cand reveneau, isi aduceau si prietenii curiosi. Corturile au fost inlocuite cu diferite echipamente si constructii menite sa atraga cat mai multi pasionati.

Astazi, sportivii pot sa aleaga facilitati de prima clasa si diferite alte optiuni. Organizatorii acestor evenimente asigura conditiile necesare pentru toti cei care doresc sa traiasca momente de neuitat si sa vasleasca pe raurile din Virginia de Vest.

Aceste optiuni includ excursii cu tematica istorica in orasele bantuite de fantome sau drumetii care sa permita turistilor sa cunoasca flora si fauna. Circuitele special amenajate pentru ciclism si catararile pe munte sunt activitati care ofera vizitatorilor noi oportunitati de distractie.

Pentru cei mai multi turisti, aventura incepe cu raul. Echipati, atenti la instructiunile ghidului si foarte curajosi, aventurierii se arunca in cursul repezit al raului si incerca sa se mentina pe pozitie.

Caiacele sunt lasate sa curga la vale intr-o succesiune care iti taie respiratia. Orice sportiv poate sa aleaga intre o excursie de o zi si una pe un timp indelungat.

Indiferent de optiunea aleasa, serviciile sunt de cea mai buna calitate. Constructiile special amenajate dispun de dusuri si camere de schimb. Exista unii organizatori care asigura si mancarea.

Daca doresti sa pastrezi amintirea clipelor petrecute poti sa angajezi un fotograf sau un cameraman. Magazinele de echipamente va ofera tot ceea ce aveti nevoie pentru `a face rafting` in siguranta.

In prezent nu mai este nevoie sa plecati acasa, obositi dupa o zi de munca; aveti posibilitatea sa alegeti un hotel sau motel la care sa va odihniti.

Daca vreti sa diversificati modul in care va petreceti vacanta cel mai bine este sa optati pentru cursele de ciclism, calarit, concursurile de pescuit sau cataratul pe munte; echipamentul poate fi achizitionat de la centre special amenajate.

In sezon, adica perioada aprilie-octombrie, companiile de rafting ofera excursii speciale, reduceri si programe diverse. Reducerile de grup sunt o practica intalnita si multi dintre organizatori ofera programe speciale in zilele de sarbatoare nationala.

Rafting-ul este un sport practicat tot mai mult in zilele noastre. Comunitatile care traiesc pe marginea raurilor contribuie intr-o mare masura la organizare excursiilor pentru turisti si ofera locuri de cazare celor care doresc sa stea mai mult timp.Multi au transformat acest sport intr-o modalitate de a castiga bani insa au contribuit pozitiv la amenajarea cursurilor de rau si a circuitelor de ciclism. Acestia participa activ la curatarea apei raurilor si la organizarea concursurilor pentru turisti, sponsorizeaza diferita evenimente si trimit bani companiilor care organizeaza actiuni caritabile.

Rafting-ul a suportat diferite imbunatatiri si raurile din Virginia de Vest au fost special amenajate pentru a contribui la siguranta turistilor. De exemplu, in trecut, sportivii erau nevoiti sa scoata apa din caiac, fapt ce le ingreuna inaintarea in apa si pastrarea echilibrului.

Caiacele construite azi le permite sa prinda viteze uimitoare si sa nu se inece. Astazi, siguranta turistilor este prioritara.

Spiritul de aventura, serviciile de calitate si curajul sunt elemente care transforma excursiile din Virginia de Vest in amintiri de neuitat. Rafting-ul in aceasta zona defineste o experienta care merita retraita cu fiecare ocazie.

Sondaj

Ce credeti despre asigurarile de accident in cazul sporturilor extreme?