Rafting in Muntenegru - o experienta unica
1/142
calendar_month 28 Mar 2012, 12:53
Muntenegru, in ciuda faptului ca este o tara mica, reprezinta o zona care ofera celor indragostiti de turism si aventura calatoria vietii lor. Combinatie stralucita de munte si mare, de plaje superbe si peisaje montane spectaculoase.

Indiferent ca alegi Kotor, supranumit "perla Muntenegrului", micul port Bor, cel mai important golf al tarii, sau Buvda, marginit de trei creste muntoase, nu vei fi dezamagit.

Insa pentru adevaratii pasionati de sporturi extreme pe apa, Muntenegru isi dezvaluie adevarata valoare, prin bijuteria sa cea mai de pret, Tara. Cel mai lung rau din Muntenegru, raul Tara formeaza spre est un canion sinuos impresionant.

Canionul Tara este cel de-al doilea canion ca marime din lume, cu 149 km lungime si adancime maxima de 1300 m, fiind surclasat doar de spectaculosul Grand Canyon, cu 449 km lungime si adancime maxima de 1800 m.

Diversitatea sa absoluta consta in faptul ca aici poti gasi atat zone tumultoase de cascade si canioane, unde pasionatii de rafting se bucura de ture spectaculoase, cat si zone linistite, cu ape limpezi precum cristalul si de un verde turcoaz splendid.

Apa raului Tara este considerata una dintre cele mai curate ape din lume, fiind 100% potabila si nepoluata, iar in combinatie cu solul calcaros creeaza adevarate spectacole de culoare.

Rafting pe raul Tara

Cei care vin aici pentru rafting au parte de tot pachetul de adrenalina si aventura asteptat. Zonele de tura au grade de dificultate foarte variate, de la WW II (facil) pana la WW III (dificil) cu pasaje de WW IV (foarte dificil), asa ca ofera satisfactie atat incepatorilor cat si celor cu state vechi.

"Asociatia Ghizilor din Bucovina" ofera pachete complete de rafting si canyoning pe raul Tara tuturor celor pasionati.

Tura de rafting cuprinde raul Tara iar cea de canyoning zona canionului Nevidio, ultimul canion descoperit din Europa, explorat abia A￯n 1965.

Parcursul turei de rafting are 70 de km iar canionul Nevidio are 4 km si numeroase cascade, bulboane si pasaje spectaculoase create de apa .

Flora si fauna din zona canionului sunt aparte, gratie cantitatii destul de scazute de lumina ce patrunde din afara si a temperaturii scazute a apei. Doritorii au nevoie obligatoriu de echipament special (costum de neopren + echipament de alpinism) si ghidaj adecvat.

Parcurgerea canionului dureaza o zi A￯ntreaga (aproximativ 6-8 ore) cu campare ulterioara in camping amenajat, cu focuri de tabara si vizionari ale filmarilor si pozelor de peste zi, caci expeditia va fi filmata integral.

Preturile pentru intreg pachetul de servicii sunt:
- 499 euro/pers. a￯￯ pentru un grup de 6 a￯￯ 10 persoane
- 669 euro/pers. a￯￯ pentru un grup de 3 a￯￯ 5 persoane

Mai multe info despre traseu, program, discount-uri si facilitati puteti obtine de la "Asociatia Ghizilor din Bucovina".

Si cateva imagini de la tura de anul trecut, organizata de "Asociatia Ghizilor din Bucovina":

Sondaj

Ce preferi, mountain bike vara sau iarna, pe zapada?