Echipamentul la rafting este vital
1/102
calendar_month 06 Feb 2012, 17:02
Echipamentul in aceste sporturi este vital, deoarece cu ajutorul acestuia un moment periculos se reduce la distractie, astfel purtarea lui este obligatorie.

Pornim de la ideea ca de obicei trebuie sa infrunti o viitura plina de stanci si ca chiar si cel mai bun inotator se descurca mai greu cand cade in apa, astfel echipamentul e primordial, te fereste de vatamari, leziuni, zgarieturi si in unele cazuri chiar si de apa rece.

Componentul cel mai important este vesta speciala, care are o forta mare de flotabilitate, este destul de groasa sa iti protejeze coloana, dar nu te deranjeaza in vaslit.

Casca iti protejeaza fruntea si ceafa de loviturile crengilor si a coechipierilor, hainele neoprene impreuna cu sosetele tot din acest material asigura deseori confortul in apa de 4-15 grade celsius.

Padela tine tot de echipamentul de protectie deoarece cu aceasta, te tii departe de stanci cand cazi in apa si cu aceasta vaslesti cu forta maxima astfel incat barca sa aiba o viteza mai mare decat al apei si sa poate fi carmuita.

In echipamentul de grup gasesti trusa etans pentru telefoane, aparate de fotografiat, acte, si sac inchis ermetic pentru haine de schimb.

Marea majoritate a echipamentului are culori vii ca sa fii mai vizibil in apa si pe fotografii .
Folosind chiar si cel mai bun echipament trebuie tinut cont de faptul ca acesta te protejeaza numai pana la un anumit grad, astfel pentru a evita accidentele apa trebuie respectata.

Sondaj

Care e cel mai important criteriu in alegerea rolelor?