Zborul si controlul unui kite de tractiune
1/131
calendar_month 07 Feb 2012, 22:44
Inainte de a incepe explicarea tehnicilor de zbor si control ale unui kite de tractiune, este necesar sa stabilim din start diferenta dintre un kite de tractiune si restul kiteurilor.

Kiteurile de tractiune sunt diferite de celelalte kiteuri mici, pentru ca ele nu doar te trag dupa ele, dar te si ridica de la suprafata apei.

Fara a exersa bine inainte, este foarte periculos sa te dai cu un cu un kite de tractiune.

Din acest motiv este foarte improtant sa stapanesti bine tehnicile de zbor si control ale unui kite de tractiune.

Numai dupa un curs de pregatire si antrenament cu un kiteul de tractiune, se poate zice ca esti gata sa te dai cu un kite de tractiune in siguranta.

Asta nu inseamna insa ca devii si expert de zbor cu kiteruile de tractiune. Vei sti doar sa zbori in siguranta.

Pe piata de kitesurfing sunt multe tipuri de kiteuri de tractiune, asa ca ai de unde alege: de la cele care se umfla manual la cele care se umfla singure.

Kiteurile de tractiune sunt construite astfel incat se umfla atat cat sa poti pluti si sa te relansezi din apa sau de pe uscat.

Este bine sa intelegi foarte biner detaliile tehnice de functionare ale kiteului de tractiune pe care l-ai achizitionat, inainte de a incepe sa inveti sa zbori si sa controlezi kiteul de tractiune.

Prima lectie pe care trebuie s-o inveti, este sa stii sa controlezi kiteul de tractiune in orice moment.
Exista cateva tehnici care te vor ajuta sa inveti sa controlezi kiteul de tractiune.

Inainte de toate, trebuie sa inveti cum sa pornesti din apa sau de pe uscat, in timp ce controlezi in permanenta kite-ul.

Cu cat ai mai mult control, cu atat esti mai in siguranta.

Lansarea din apa este un punct important in invatarea zborului si controlului unui kite de tractiune. Nu este greu, insa iti ia ceva timp ca sa deprinzi manevrele. Mai intai, trebuie sa pozitionezi kiteul pe marginea feresteo de vant si apoi kiteul se va roti pe directia vantului si va fi gata de zbor.

Cand kiteul este deja in aer si zboara, nu mai este greu sa zbori, atat timp cat il tii sub control si simti tot timpul puterea kiteului si viteza vantului.

Mai poti invata sa controlezi kiteul si in timpul zborului pe directia vantului in sus si in jos.

Sondaj

Ce sport extrem ati fi dispusi sa incercati in timpul verii?