Sariturile cu kitesurful
1/130
calendar_month 07 Feb 2012, 22:42
Unele dintre cele mai usoare miscari, pe care le poti face chiar si incepator fiind, sunt sariturile sau jumpurile.

Nu exista nicio alta senzatie mai grozava decat sa te lasi purtat de aer si apa. Cea mai grea parte a unei sarituri cu kitesurf-ul, este aterizarea.

In timpul unui stagiul de pregatire cu un instructor, vei invata tot c etrebuie sa faci si sa nu faci in timpul unei sarituri cu kitesurful.

Prima miscare pe care o s-o inveti la un curs de kitesurfing, este saritura, jumpul. Un jump poate fi facut in feluri diferite. In timp ce ai atins o viteza confortabila, incepe sa strangi kiteul pentru a te ridica cu placa in sus.

Intoarce kiteul repede in timp ce incepe sa se ridice si ridica varful din fata al placii. Poti folosi eventual piciorul din spate pentru a ridica varful din fata al placii, cu aproape 60 de grade si impinge puternic.

Corpul trebuie tinut aplecat, iar genunchii indoiti. Puterea kiteului te va ridica sa plutesti in aer. In functie de cata putere s-a creat, kiteul te va ridica si te va tine in aer mai mutl sau mai putin timp.

Cand ai atins punctul culminant al sariturii, va trebui sa tii varful placii ridicat in continuare si genunchii indoiti, pentru a nu te prabusi la impactul cu apa.

Exista multe feluri de jumpuri pe care le poti face cu un instructor autorizat.

Conditiile de baza pentru jumpuri sunt viteza vantului si viteza pe care o atingi pe apa, ca sa poti mentine o viteza mare si sa atingi un unghi bun pentru o saritura de pana la 3-6 metrii inaltime.

Tine insa, minte: cu cat te ridici mai sus, cu atat e mai greu sa aterizezi la loc. Si nu uita sa tii foarte strans bara kiteului in mana, si sa fi pregatiti pentru impactul cu apa.

Exerseaza jumpurile in locuri speciale, departe de inotatori sau alti kitesurferi.

Sondaj

Care sunt cele mai spectaculoase trick-uri in skateboarding?