Looping-ul sau rotirile in aer cu kitesurful
1/129
calendar_month 07 Feb 2012, 22:40
Cand te uiti la kitesurferi in actiune, pe mare, vezi o multime de trickuri si tehnici, pe care ai vrea sa inveti sa le faci si tu.

In functie de cum te misti si cum te dai cu placa si kiteul, vei fi si tu capabil sa faci cu succes unele trickuri, ca de exemplu rotirile in aer, numite loopinguri.

Loopingurile pot fi facute numai dupa ce ai petrecut foarte multe ore cu kitesurful sau ai fost antrenat de catre un specialist.

Cat de bine stapanesti metoda de looping, depinde si de directia din care faci rotirea - din spate sau din fata.

In timp ce kiteul este in aer si tu te aflii cu placa pe varful unui val, mareste viteza placii prin crearea unei mici scufundari cu kiteul.

Cand ai prins viteza destul de mare, masoara distanta intre varful unui val si locul unde acesta se sparge, iar in timp ce placa se ridica din apa, intoarce-te sau roteste-ti corpul in directia in care vrei sa te indrepti si roteste-te in aer.

Nu uita sa tii permanent mana pe bara kiteului. Dupa ce ai executat saritura complet, asteapta urmatorul val.

Exersarea acestei manevre este cruciala pentru un looping, intrucat pot aparea foarte multe piedici neprevazute pe parcursul manevrelor de looping. Daca iti pierzi de exemplu placa, in timpul manevrelor, atunci chiar ai dat de belea...

Asigura-te ca tii strans bara kitelui in mana, iar rotirea o faci departe de ancorele kiteului.

Sondaj

Cat de periculos consideri snowkitingul?