Lansarea kitesurfului de pe plaja
1/127
calendar_month 07 Feb 2012, 22:36
De cate ori vrei sa te dai cu kitesurful, e bine sa ai pe cineva cu tine care stie sa faca kitesurfing, care sa te ajute l adecolare, dar si la aterizare.

Cineva care sa te dirijeze pentur orice eventualitate. Asta ca sa previi orice fel de dezastru, cum ar fi sa te lovesti de alti surferi sau de inotatorii din apa.

In primul rand, e bine sa lansezi kiteul intr-un loc fara oameni, ca sa nu te incurce prezenta lor. Si, in cel mai fericit caz, e bine sa folosesti locurile special amenajate pentru kitesurfing... daca ele exista.

Incepatorii trebuie sa invete sa lanseze un kite, mai intai pe de plaja, si abia dupa ce stiu bine sa porneasca un kite, pot merge la apa.

Cand vrei sa lansezi un kite, e bine sa ai tot echipamentul cu tine, iar sforile kiteului sa fie bine intinse. Daca ai un kite care se umfla, e bine sa umflii kite-ul cateva minute inainte si abia apoi sa te lansezi cu el.

Lansarea la apa, se face abia dupa ce ai parcurs vreo cativa pasi pe uscat, pe nisip, pana cand kiteul este perfect intins, la dimensiunile sale maxime.

In functie de tipul kiteului, daca e cu 2 sau 4 sfori, vei pune si kiteul pe directia vantului, in timp ce iti pui echipamentul de surf.

Poti lasa kiteul sa fie tinut cateva minute de un prieten, in timp ce tu te echipezi ca sa te lansezi pe apa. Dupa ce te-ai echipat cum trebuie, faci cativa pasi in apa, cu placa in fata ta.

Apoi iti fixezi picioarele in chingile de picior de pe placa si reiei fraiele kiteului. Cu o mica saritura impinge placa in apa, ca sa prinzi putina viteza si ai grija sa te echilibrezi inainte de a porni aventura.

Sondaj

Ce capacitate cilindrica ar trebui sa aiba motocicleta unui incepator?