Kitesurfing pe apele Turciei
1/157
calendar_month 25 Iun 2012, 14:50
Vara este intotdeauna anotimpul ideal pt iubitorii kitesurfingului, caci combinatia de vreme insorita si valuri mari scoate mereu surferii pe plaje.

Luna iulie in Gokceada, Turcia, e rezervata distractiei cu kitesurful, mai ales ca si iubitorii din Romania ai acestui sport extrem pot avea parte de distractie si adrenalina.

Sub indrumarea specialistilor echipei EvadeazaCuNoi poti invata cum sa te tii pe picioare pe apa si cum sa controlezi deplasarea ta, in functie de viteza si de intensitatea vantului.

Desi urmarind surferii pasionati cum se dau iti poti crea cu usurinta un tablou idilic despre practicarea acestui sport, riscurile sunt numeroase si un kite combinat cu vant necontrolat poate deveni imediat periculos.

Mai ales incepatorii sunt predispusi la cazaturi cu urmari grave pentru coloana vertebrala, motiv pentru care sunt recomandate cursurile facute cu instructori profesionisti.

Cursurile din luna iulie vor avea loc la Gokceada, in Turcia, loc unde inca nu s-a dezvoltat turismul foarte tare, spre fericirea lui Sebastien Froux, unul dintre organizatori, care crede cu tarie ca intensificarea turismului in zona ar strica autenticitatea si salbaticia locului.

"Am fost acum 2 ani si anul trecut in Gokceada. A fost perfect si ma astept sa tot fie asa", spune Sebastien.

Care sunt costurile unei astfel de aventuri?

Practicarea kitesurfingului cere nu numai o conditie fizica buna si timp disponibil, dar si sacrificii financiare considerabile, caci o ora de kite ajunge la 50 de euro.

Gokceada este o insula reputata ca fiind una dintre cele mai bune locuri de kite din Europa, datorita vanturilor foarte puternice care bat de-a lungul coastei turcesti.

Pentru doritori este bine de stiut ca pot lua oricand legatura cu Sebastien, prin intermediul emailului sau intrand direct pe site-ul acestora www.evadeazacunoi.ro

Sondaj

Ce parere ai de echipamentul complet pe timpul verii?