Kiteboarding in Kos Island
1/153
calendar_month 01 Iun 2012, 15:56
Binecunoscuta iubitoarilor de kiteboarding, insula Kos face parte din arhipelagul grecesc Dodecanese, din Marea Egee.

Daca partea sudica este frecventata mai mult de turisti veniti pentru o binemeritata vacanta de relaxare si distractie nocturna, zona nordica este paradisul kiteboarderilor de pretutindeni.

Temperatura variaza in lunile de vara de la 25 C in lunile mai si octombrie pana la 29 C in lunile iunie si septembrie, cu maxim de 32 C in iulie si august.

Temperatura in timpul noptii nu coboara sub 15 grade in sezon, iar apa marii are in permanenta in jur de 21 C-22 C vara.

Vantul, principalul pion in kiteboardingul de calitate, bate cu putere incepand de la 12 noduri si urcand chiar si pana la 25 a￯￯ 30, transformand toata partea de nord a insulei intr-o zona salbatica ce ofera senzatii de neuitat.

Pe insula exista si numeroase locatii pt practicarea kiteboardingului, de mentionat fiind Tingaki, Marmari sau Psalidi, cu plaje lungi, nisip alb si ape azurii.

In general in timpul saptamanii este mult mai liber, deoarece in weekend isi fac aparitia numeroase vase mici de croaziera care fac turul insulelor din apropiere.

Malul turcesc si Bodrunul se pot vedea cu ochiul liber din Kos, existand si numeroase ambarcatiuni care organizeaza excursii de o zi in Bodrun.

https://