Jibe, jibing sau schimbarea directiei din placa, a kitesurfului
1/128
calendar_month 07 Feb 2012, 22:38
Poti invata sa faci o multime de trickuri, dupa ce ai invatat mai intai sa te dai cu kitesurful.
Unul dintre cele mai populare trickuri, este cel numit `jibing`.


Jibing sau jibe, este atunci cand esti cu kiteul in aer si schimbi directia cu picioarele pe placa, in timp ce esti purtat de vant. Este o metora foarte populara de schimbat directia kiteului, cu ajutorul placii.

Ca sa poti face o manevra de jibe, ai nevoie de o viteza considerabila, ca sa te poti mentine pe apa o perioada de timp. Intorci kiteul la 45 de grade; aceasta manevra poate fi afectata de conditiile meteo din acea zi.

Scoti piciorul din spate din chinga si il pui imediat in spatele celui din fata. Prin aceasta manevra, incetinesti viteza placii.

Cum simti ca este momentul potrivit, indoaie genunchii, trage kiteul spre tine si lasa-ti greutatea pe piciorul din spate pentru a se ridica partea din fata a placii.

Aceasta miscare va ridica placa din fata si o va intoarce pe directia vantului. Odata ce ai schimbat directia, pune picioatul din spate inapoi in chinga lui.

Aceasta miscare trebuie exersata in apa si in afara apei, pentru a-ti coordona picioarele si a simte miscarea.

In functie de starea apei, poti avea probleme la fixarea piciorului inapoi in chinga. Incepatorii trebuie sa stie foarte bine miscarile picioarelor pe placa, inaite de a se apuca sa invete acest nou trick.

Pentru trickurile jibing, sunt recomandate placile directionale (vezi articolele de la subcategoria Echipament Kitesurfing).

Incepatorilor li se recomanda sa mute piciorul inapoi in chinga sa, abia dupa ce trickul a fost finalizat, nu cum fac cei mai avansati care il muta chiar in timp ce fac manevra.

Sondaj

Ce credeti despre asigurarile de accident in cazul sporturilor extreme?