Kayaking pe raul Colibita
1/138
calendar_month 29 Feb 2012, 12:24
Colibita este un sat ce apartine comunei Bistrita Bargaului, din judetul Bistrita-Nasaud, in zona Transilvaniei.

Localizat mai exact pe Valea Bistritei, intre Muntii Bargau si Muntii Calimani, Colibita adaposteste un lac de acumulare indragit de pasionatii kayaking-ului pe rauri romanesti, lacul de acumulare de la Barajul Colibita.

Cum se ajunge la Colibita?

Drumul de urmat este cel dinspre Bistrita spre Vatra Dornei, cu traversarea comunelor cunoscute sub numele de Bargaie: Rusu Bargaului, Josenii Bargaului, Mijlocenii Bargaului, Susenii Bargaului, Prundul Bargaului, Tiha Bargaului si Muresenii Bargaului.

Din comuna Prundul Bargaului se urmeaza drumul ce face spre dreapta, cu indicator Colibita, se traverseaza apoi comuna Bistrita Bargaului, iar la iesirea din ea se "tine" drumul care incepe sa urce serpuind, vreo 7 km, pana la barajul de acumulare si lacul Colibita, strajuit de muntii Strunioru si Bistricioru.

Lacul Colibita este unul dintre cele mai cunoscute lacuri pentru iubitorii de kayaking, existand numeroase firme ce organizeaza ture pentru cei interesati.

Caiacul reprezinta una dintre ambarcatiunile de agrement pe apa cu cea mai mare arie de utilizare, putandu-se folosi atat pe lacuri, cum este Colibita, cat si pe mare, pe rauri lente sau pe rauri de munte involburate, pentru adevaratii profesionisti.

Kayakingul ca si activitate de recreere outdoor nu are un istoric foarte vast la noi in tara, insa capata din ce in ce mai multa amploare, mai ales ca nu cere un efort fizic sustinut ca alte hobby-uri.

Practicantii de nivel mediu il pot savura pe rauri linistite si se pot bucura in acelasi timp de placerea unei plimbari relaxante si detensionante.

Cazare in zona

Locuri de cazare gasiti in zona, mai aexact la Pensiunea Arinis, ce pun la dispozitia oaspetilor permanenti sau ocazionali 12 camere duble cu TV si grup sanitar propriu, precum si un restaurant si terasa cu specific traditional, cu "mancare ca la mama acasa".

De asemenea tot de la pensiune puteti inchiria si caiace pentru tura pe lacul Colibita, cu mentiunea ca daca suneti client la cazare aveti intaietate si la inchiriat!

Info despre disponibilitatea camerelor puteti afla de la familia Hangan, la unul din numerele de telefon 0740-407.954 sau0744-936.866. Sau de pe site-ul Pensiunii Arinis.

Cateva imagini cu raul Colibita:

Sondaj

Ce sport extrem ati fi dispusi sa incercati in timpul verii?