Orlando Duque - pasiunea nu cunoaste limite
1/166
calendar_month 25 Iul 2012, 09:41
In lumea scufundarilor libere si a sariturilor in apa, Columbia are un cuvand greu de spus.

Cu noua titluri de campion mondial si doua recorduri Guiness pe numele sau, Orlando Duque ocupa cu mandrie cea mai inalta pozitie pe scena sariturilor in apa in ultimii 15 ani.

Cine este Orlando Duque?
Columbianul de 37 de ani este o persoana joviala, cu o personalitate asezata si calma, tipica cu insulei din care provine, Hawaii. Si mai presus de orice, iubeste apa si sariturile in apa.

Cariera sa de sarituri in apa a inceput in anul 1995 in Europa, pe vremea antrenamentelor facute cu Ken Grove, un fost saritor olimpic si unul dintre juratii din Series.

Dupa 4 ani de antrenamente sustinute a participat in anul 1999 la primul sau campionat mondial de unde s-a intors cu un frumos si binemeritat loc doi.

De aici pana de dezvoltarea fulminanta a carierei la sariturile in apa n-a mai fost decat un pas, apogeul fiind in anul 2009, cand reuseste sa devina primul campion World Series la finala Series din Atena, Grecia.

Anul 2010 i-a adus noi imbunatatiri in stilul sariturilor si doua noi sarituri, sase locuri pe podium din sase posibile si locul doi la general, dupa ce a pierdut titlul mondial in fata lui Gary Hunt.

Imediat dupa infrangere, Duque a declarat: a￯￯Planul meu e sa recastig titlul anul viitor. Ma voi antrena intens, ma voi intoarce la sala si imi voi face temele.a￯￯

Anul 2011 a inceput foarte bine pentru Orlando, acesta adjudecandu-si doua victorii in Chile si Mexic, insa o accidentare la glezna in timpul unei sesiuni de skydiving ii anuleaza sansele la titlu.

Recuperarea a fost anevoioasa, insa ambitia lui Orlando a invins, asa ca inceputul anului 2012 l-a gasit pregatit de noi confruntari.

Etapa cu numarul 3 Mondialului de Cliff Diving, din Portugalia, nu i-a adus o victorie, finnd castigata de rusul Artem Silchenko insa il mentine ca lider in clasament, cu un avans de 10 puncte in fata campionului mondial A￯n exercitiu, Gary Hunt.

https://


https://


Sondaj

Ce capacitate cilindrica ar trebui sa aiba motocicleta unui incepator?