Eleuthera Cliff Jumping
1/168
calendar_month 31 Iul 2012, 09:25
Daca ai apucat sa faci prima saritura de pe stanci atunci cu siguranta te-ai indragostit iremediabil de acest sport extrem.

Pentru cei ca tine am adunat cateva informatii despre o locatie prediestinata acestei "distractii" acvatice: insula Eleuthera, din Bahamas.

Bahamas include peste 700 de insule, presarate in Oceanul Atlantic, printre cele mai mari fiind si insula Eleuthera, vestita pentru stancile sale abrupte care ies semete din ocean.

Temperaturile medii sunt de aproximativ 24 grade C in timpului sezonului uscat de iarna, din decembrie pana in mai si cu 5-8 grade mai mult in timpul sezonului ploios de vara.

Una din principalele atractii ale Eleutherei sunt sariturile in apa de pe stanci. Se organizeaza chiar croaziere din celelalte insule catre Eleuthera si persoane specializate organizeaza sesiuni de sarituri.

In functie de experienta pe care o ai in sarituri poti alege stanci situate la 5 m deasupra nivelului apei pana la 30 de metri, de unde privelistea asupra insulei este cu adevarat spectaculoasa.

Singurele conditii cerute este sa stii sa inoti si sa nu ai afectiuni medicale incompatibile cu sariturile in apa (astm, afectiuni cardiace, boli grave de piele).

In nordul Eleutherei se gaseste una dintre atractiile principale de pe insula.

De pe Glass Window Bridge, care initial a fost un pod natural, si care in urma unui uragan s-a prabusit in mare, fiind inlocuit ulterior de unul construit, turistii pot contempla Atlanticul si Marea Caraibelor in nuante stralucitoare de turcoaz.

Insa de acolo se afectueaza si cele mai spectaculoase sarituri in apa! Iar daca ai si prietenii cu tine te poti alege cu niste instantanee de laudat apoi acasa.

Un lucru foarte important insa, de care trebuie sa tii cont inainte de sariturile de pe stanci este acela ca ele se afectueaza numai atunci cand apa Atlanticului este calma si fara valuri.

Altfel risti sa nu mai poti iesi din apa sau sa fii tarat fara voia ta catre colturile de stanca din apropiere sau printre recifurile ascutite de corali!

https://


Sondaj

Ce sport extrem ati fi dispusi sa incercati in timpul verii?