Sfatul specialistului in canyoning
1/123
calendar_month 07 Feb 2012, 18:08
Daca vrei sa te apuci de acest sport, este foarte important sa te informezi foarte bine. Desi pare usor, exista o serie de lucruri de care trebuie sa tii cont. Din experienta noastra, de cativa ani buni, va oferim cateva sfaturi:

Nu plecati niciodata singur sau chiar doi intr-un canion , echipa ideala este de minimum 3 persoane.

Nu abordati practicarea canyoningul sportiv daca nu sunteti intr-o forma sportiva excelenta . In canyonigul de agrement instructorii Dvs. va pot recomanda circuite mai usoare si bine amenajate care sa compenseze o eventuala lipsa a experientei sportive sau o conditie fizica medie.

Nu neglijati echipamentul , acesta trebuie sa fie corespunzatoar activitatii si intr-o stare tehnica excelenta . Nu apelati la echipament improvizat. Nu renuntati la costumul complet de neopren, apa rece de munte ( 5 - 15 grade , impunand conservarea si mentinerea unei temperaturi bune a corpului).

Daca nu cunoasteti tehnicile de coborare in rapel sau urcare pe coarda exersati-le intai la un perete de stanca. Recomandam pentru cei mai putin experimentati coborarea in rapel cu asigurare de sus sau coborarea lansat, situatie in care asigurati o buna protectie la uzura a corzii fata de muchiile de stanca.

Nu sariti in acumularile de apa inainte de a testa adancimea si daca in apa nu exista stanci sau trunchiuri de copaci.

Sursa: www.turismaventura.ro

Sondaj

Cursele pe circuit vs cursele pe traseu - care sunt mai spectaculoase?