Portret Yamaha Thundercat
2/281
calendar_month 11 Mai 2012, 09:39
Oare cum ar fi sa existe o motocicleta puternica, fiabila, economica, confortabila...facuta sa indeplineasca toate capriciile unui biker impatimit?

Ma gandeam la toate astea deunazi, si am realizat cu bucurie: ea chiar exista!

Este Yamaha Thundercat, a￯￯matza tunataa￯￯ a brandului Yamaha, prea putin promovata si prea mult timp in umbra surorii sale mai agresive, Yamaha R6.

Dar sa vedem ce are de oferit a￯￯pisica blanda care zgarie raua￯￯ in materie de dotari si performante:
Echipata cu un motor de 599 cmc, avand 4 cilindri in linie si dezvoltand o putere de 73KW (100 CP), la 11500 rotatii pe minut, Thundercatul se inscrie cu succes in clasa sport a￯￯ touring, fiind destul de puternica si oferind in acelasi timp si confortul clasei turing.

Transmisie pe lant, cutie de viteza fiabila si performanta, in 6 trepte. O acceleratie liniara si totusi agresiva, de 3,8 secunde 0-100 km/ora, fac din modelul sport-touring al brandului Yamaha un partener de incredere, atat pe circuit, cat si in lungile plimbari pe asfalt.

Greutatea, deloc de neglijat, 212 kilograme la plin, dispare insa ca prin minune odata asezata la drum, unde toarce ca o pisica ascultatoare si docila.

Iar ca sa ne convinga cu adevarat de performante, producatorii de la Yamaha au echipat Thundercatul cu frane super performante, de invidiat. Frana fata este pe dublu disc, cu etriere prevazute cu pistonase, imprumutate de la sora mai mare, Yamaha R1.

Iar daca cineva isi pune intrebarea cam cat ar consuma o asemenea bijuterie, raspunsul il va linisti foarte repede. Uimitor de putin! Rezervorul sau arhisuficient de 19 litri si consumul mixt de 5,1% transforma plimbarile cu Yamaha Thundercat in veritabile delicii.

Aproape ca uiti sa alimentezi, iar in cazul in care uiti de-a binelea, martorul de bord, elegant pozitionat si vizibil, te anunta discret ca ai intrat pe rezerva de 3 litri, care te mai poate purta si ea lejer inca vreo 40 km urban.

Ce iti poti dori mai mult? Viteza? Nici o problema, sta bine si la acest capitol. Cu un top speed situat undeva la 250 km/ora, te va purta in forja pe unde doresti si nu se va face de ras in nicio situatie.

Parbrizul ultra lat ofera maximum de protectie contra vantului, motorul toarce ademenitor.

Vrei si cireasa de pe tort? Aseaza-te doar o data in saua ei. Te vei indragosti iremediabil!

Mie asa mi s-a intamplat! Si de doi ani de zile, ma poarta peste tot in siguranta, confortabila, puternica si incapatanata! Doar e una￯￯ thundercat a￯￯!

Tashulina

Sondaj

Cat de periculos consideri snowkitingul?