Incaltamintea moto - cum o cureti?
3/301
calendar_month 26 Iul 2012, 09:57
In cazul unui echipament moto incaltamintea speciala joaca un rol decisiv in protejarea piciorului.

Ideal este sa ai mai multe perechi de incaltari moto, pe care sa le alternezi in purtare, in functie de temperatura exterioara si de drumurile pe care le ai de facut.

Curatarea incaltamintei moto trebuie sa tina cont de cativa factori astfel incat sa nu existe riscul deteriorarii acesteia:

Spalat la masina sau de mana?
Talpa incaltaminei este lipta la temperaturi inalte, prin presare, astfel ca daca o speli la masina exista riscul ca ea sa se dezlipeasca, din cauza temperaturii ridicate si a contactului indelungat cu apa.

Poti opta pentru setarea temperaturii apei la 30 grade, a unui timp foarte mic de spalare (30 minute) si pentru anularea functiei de stoarcere.

Cum protejezi membrana impermeabila?
In cazul in care incaltamintea ta moto este protejata de o membrana water-proof, este bine sa stii ca spalarea ei la masina ii afecteaza sau chiar anuleaza proprietatile impermeabile.

De asemenea folosirea detergentilor este la fel de daunatoare pentru membrana.

E suficienta doar aerisirea si cutararea exterioara?
In cazul in care transpiratia picioarelor nu reprezinta o problema incaltamintea moto se poate aerisi cateva ore, iar in interior se pot folosi prin pulverizare sprayuri speciale pentru incaltaminte, care absorb praful si mizeria si neutralizeaza cgiar si cele mai slabe mirosuri.

La exterior incaltamintea se poate curata cu o carpa uda cu putin sapun lichid, iar apoi se sterge bine si se protejeaza cu ceara speciala si solutii de impermeabilizare.

Sondaj

Care e cel mai important criteriu in alegerea rolelor?