Importanta castii moto
2/253
calendar_month 02 Feb 2012, 18:20
Te-ai hotarat sa iti iei motor? Faci deja scoala de permis categoria A sau deja ai permisul in buzunar?

Atunci cand vei gasi motorul perfect pentru tine, nu uita un amanunt esential in viata oricarui motociclist: echipamentul de protectie.


Cel mai important aspect legat de viata pe doua roti este fara doar si poate siguranta ta fizica. Iar ea nu se poate asigura fara un echipament de protectie de buna calitate, care, in cazul unui accident, poate face diferenta intre viata si moarte.

Asa ca in nici un caz nu fa rabat la bani cand vine momentul sa ti-l achizitionezi, caci in cazul acestuia, pretul mai ridicat inseamna in cele mai multe cazuri protectie sporita. Iar viata ta conteaza, nu?

Pentru inceput, alege o casca buna.

Ce inseamna asta? Inseamna o casca integrala, care iti acopera capul in totalitate, inclusiv zona mandibulei.

Castile open-face sunt doar un moft inutil si periculos intr-o tara unde rata accidentelor moto creste pe zi ce trece, ingrijorator.

Asigura-te ca materialul din care este confectionata este unul foarte bun absorbant de socuri, iar ca materiale alege thermoplastul, fibra de sticla sau fibra de carbon.

Ventilatia este si ea importanta, mai ales in cazul in care circuli mult in oras, vara, in infernul semafoarelor si al caniculei binestiute.

De asemenea, inchiderea unei casti conteaza foarte mult. Alege inchiderea cu dublu inel in defavoarea aceleia cu clips, deoarece la un soc nu are tendinta sa se desfaca ci, din contra, se strange mai bine in jurul barbiei.

Vara, pe lumina puternica, este foarte probabil ca vei avea nevoie de o viziera mai inchisa la culoare decat cea cu care vin de regula castile, cea transparenta.

Asa ca atunci cand iti cumperi casca, cumpara si o viziera mai inchisa la culoare, care sa tina departe razele suparatoare ale soarelui, din timpul zilei.

Insa niciodata nu pleca la drum mai lung doar cu viziera inchisa la culoare, pe casca, deoarece cu ea, noaptea vizibilitatea este extrem de scazuta iar pericolul de accident creste foarte mult.

Intentionezi sa mergi cu motorul si pe temperaturi mai scazute sau pe ploaie? Atunci un alt factor de luat in considerare la alegerea castii este acela al gradului de aburire al vizierei.

Aproape toate modelele de casti sunt tratate la interiorul vizierei cu o solutie antiaburire, insa eficacitatea acestei solutii depinde de multi factori.

Insa un lucru ramane valabil. Atunci cand iti cureti viziera, nu curata, cel putin la inceput, foarte apasat, zona de interior, pentru a nu indeparta substanta antiaburire. Iar pentru curatare foloseste doar apa calda si sapun lichid.

Sunt lucruri de baza fara de care nu este sanatos sa pornesti in calatoria vietii tale, aceea de motociclist. Iar daca ti le-ai insusit deja, nu imi ramane decat sa iti urez a￯￯Asfalt uscat!a￯￯