Aerodromuri in Romania
calendar_month 06 Feb 2012, 14:13
Aerodromul Dezmir, Cluj
Facilitati: - scoala pentru pilotat parapante; - activitati de zbor 1:1 cu ultrausoare, - parasutism; - planorism. Descriere: Se poate zbura cu orice tip de model care decoleaza si aterizeaza pe pista de iarba. In apropiere se afla panta Dezmirului, ideala pentru zborurui prelungite la panta, daca vantul bate din directia N-V. Exista pista de decolare - aterizare, cu iarba tunsa periodic in zona de zbor. Aerodromul are 42 hectare asa ca este loc suficient pentru orice aterizare. Posibilitati de acces: Accesul la teren este facil in orice conditii meteorologice, pe drumul de iesire din oras catre Dej (sau BaiaMare) dupa tabla de iesire aerodromul este pe dreapta. Exista 2 drumuri de acces, unul la est (intrarea principala), langa Rondocarton sau prin vest dinspre satul Dezmir. Posibilitati de cazare: Chiar langa pista Pensiunea Solaris sau la Aeroclub.
Aerodrom Tuzla, Constanta
Locatie: Aerodromul Tuzla are o suprafata totala de 36 ha si piste cu lungimi de 530-1100 metri. Pe langa constructiile aferente, Aerodromul din Tuzla mai are si doua cladiri administrative, un hangar cu o suprafata de 1200 mp, un deposit de carburanti si laboratoare pentru aparatura e aviatie. Facilitati: Firma Regional Air Services care activeaza pe aerodromul Tuzla organizeaza pe langa cursuri de parasutism si cursuri de pilotaj, zboruri de agreement, zboruri cu elicopterul sau zboruri publicitare. Se poate sari cu parasuta in tandem cu instructor, contra sumei de 200 euro sau individual, 22 euro.
Total Air Ploiesti
Locatie: Aerodromul Strejnic, situat la Strejnic, pe soseaua de centura a orasului Ploiesti, la 40 de Km de Bucuresti. Total Air Locatie de baza: Aerodromul Strejnic. TotalAir organizeaza si evenimente speciale pe alte aerodromuri. Parasute tandem: principala: Performance Designs 370 sqft; rezerva: Performance Designs 360 sqft; capota: Vector Sigma Tandem; aparat siguranta: Cypres 2 Tandem . Salt Saltul in tandem este metoda cea mai uzuala de initiere in parasutism. Instructajul dureaza cca. 30 de minute. Instructorul si studentul folosesc impreuna aceeasi parasuta, de constructie speciala. Durata caderii libere este intre 30 si 50 de secunde, in functie de altitudinea de lansare. La cerere, saltul poate fi inregistrat video de un cameraman care va sari odata cu tandemul. Salturile de joasa altitudine se fac de la aproximativ 1200m. In general acestea se practica pentru imbunatatirea preciziei aterizarii si pentru exersarea controalelor parasutei. Salturile de altitudine medie se fac de la inaltimi intre 2000 si 2500m. Se practica pentru exercitii de acrobatie aeriana individuala. Salturile de altitudine mare se fac de la inaltimi intre 2500 si 4500m. Se practica pentru exercitii de acrobatie aeriana, lucru relativ, exercitii Free Fly.
Aerodrom Clinceni, Bucuresti
Locatie: Aerodromul Clinceni apartine Aeroclubului Roman si este situat la kilometrul 16, pe Soseaua Bucuresti Alexandria. Facilitati: Aeroclubul Roman organizeaza la Clinceni cursuri de parasutism. Tinerii intre 16 si 21 de ani, beneficiaza de cursuri gratuite, cei sub 18 ani, trebuind sa aiba si acordul parintilor. Pentru persoanele peste 22 de ani, se percepe o taxa de 17 euro pentru fiecare lansare de la 1.000 de m. Se poate sari si in tandem, pentru suma de 120E tandemul + 30E filmarea.
Aerodromul PEGAS - Galati
Locatie Aerodromul PEGAS Galati este situat pe drumul judetean Galati - Barlad, la kilometrul 7 (2 kilometri de METRO). Coordonate: longitudine 28 gr. 01 min., latitudine 45 gr. 30 min., altitudine 71 m. Directia de decolare-aterizare 180 gr. / 360 gr.
Facilitati Aerobaza dispune de o pista inierbata cu o lungime de 800 de metri si o latime de 100 de metri ce permite aterizarea si decolarea elicopterelor de orice tip si a avioanelor cu o greutate de pana la 5 700 kilograme (categoria a 4-a). Aerodromul este autorizat pentru operare in tot cursul anului pentru zboruri VFR. Frecventa statiei radio este 1289 Mhz. PEGAS Galati dispune de 4 aeronave de tip ANTONOV, 2 echipate pentru stropiri aviochimice si un aparat de aceslasi tip pentru transportul pasagerilor si parasutism. Baza aeriana PEGAS Galati apartine firmei FITOPLANT S.R.L.. Servicii aerodrom: - servicii de stropiri aviochimice; - zboruri de agrement; - parasutism; - ambulanta aeriana (in colaborare cu Aviatia utilitara Bucuresti); - servicii de operare si garare in tot cursul anului. Tot pentru amatorii de senzatii tari la PEGAS se poate practica parasailingul: zborul cu parasuta ascensionala tractatata de un autoturism. Parasailingul nu necesita cunostinte de parasutism; decolarea si aterizarea se fac pe aerodrom iar parasuta ascensionala este in permanenta legata de autoturism. In curand la Baza aeriana PEGAS Galati se va infiinta un aeroclub privat care va contine pentru inceput o sectie de parasutism si apoi o scoala de pilotaj.
Aeroclubul Teritorial BAIA MARE
Aeroclubul teritorial - Baia Mare va ofera posibilitatea practicarii sporturilor aviatice: planorism si parasutism. Personalul aeroclubului ii asteapta pe toti iubitorii de sporturi aviatice la aerodromul din Tautii Magherausi pentru a le face cunostinta cu frumoasa viata de zburator! Aeroclubul Baia Mare are sectii de zbor si pe Aeroportul SATU MARE
Aeroclubul George V Bibescu Craiova
La fel ca si la sector planor, varsta candidatului trebuie sa fie intre 16 si 22 de ani.Inscrierile la scoala de parasutism se vor face intre 7 ianuarie si 15 februarie, urmand apoi un curs teoretic si un examen scris. Pentru parasutism este necesar si o pregatire fizica. Cursul practic este compus din minim 25 de salturi. Adresa: Kilometrul 4.5, Soseaua Craiova - Calafat OP 1, CP 2004, Craiova, Cod 200850
Aeroclubul Gheorghe Banciulescu Ploiesti
Aeroclubul "Gheorghe Banciulescu" Ploiesti isi desfasoara activitatea pe Aerodromul Strejnic. Asigura: lectii de zbor, salturi cu parasuta, cazare, organizarea de competitii, servicii de navigatie, alte servicii. Zborul cu motor si parasutismul sunt activitati sportive aeronautice care mai pot fi inca practicate gratuit (in limita locurilor disponibile), dar numai de cei care indeplinesc urmatoarele conditii: varsta minima 16 ani varsta maxima 22 ani, sa fie apti din punct de vedere medical, sa reuseasca la concursul de admitere (examen tip grila). Cei care nu indeplinesc aceste conditii trebuie sa incheie un contract cu Aeroclubul Romaniei.
Noutati