Zborul cu parapanta - contraindicatii medicale II
7/73
calendar_month 05 Sep 2012, 09:08
Zborul a reprezentat intotdeauna o dorinta puternica a omenirii, tocmai pentru ca senzatia pe care o incerci in timp ce te afli in aer este aceea de libertate absoluta.

Parapanta ofera tocmai aceasta senzatie fantastica de contopire cu cerul si de aceea are foarte multi adepti.

Insa este necesar sa stii ca anumite afectiuni medicale te pot impiedica sa te bucuri de acest sport, fiind considerate contraindicatii majore care iti pot pune viata in pericol in timpul zborului.

In prima parte a articolului am aflat cateva lucruri despre problemele respiratorii si problemele cardiace si despre modul cum pot influenta ele calitatea zborului cu parapanta.

Probleme psihice / psihiatrice

Zborul cu parapanta este un sport considerat extrem de multe persoane, care presupune asumarea unei doze considerabile de risc si prezenta unui sange rece si a stapanirii de sine.

In cazul unei persoane care sufera de tulburari psihologice, cum este si cazul unei depresii usoare, lucrurile se complica, deoarece puterea de concentrare se diminueaza considerabil si riscul unei accidentari creste exponential.

Fobiile de asemenea se pot acutiza in cazul unui sbor cu parapanta, mai ales daca sunt legate de inaltimi, spatii deschise sau lumina solara puternica.

Astfel avizul psihologic este obligatoriu de prezentat de catre persoana care doreste sa practice parapantismul, indiferent daca zborul este in tandem sau de unul singur.

Afectiunile psihiatrice exclud din start practicarea zborului cu parapanta, spre deosebire de cele psihologice, care sunt considerate factor de risc doar in episoadele acute.

Sondaj

Cum ai prefera sa fii legat daca ai practica bungee jumping?