Despre parapantism
7/7
calendar_month 04 Feb 2012, 13:12
Zborul cu parapanta, chiar daca pare dificil, este foarte usor de practicat. Pentru a zbura cu parapanta, trebuie sa ai un antrenament in spate si sa stii care sunt conditiile cele mai importante pentru ca zborul sa fie unul placut si fara riscuri.

Cu toate acestea trebuie sa fii foarte atent la alegerea echipamentului, alegere ce este foarte mult influentata de greutatea sportivului. Tot pentru a fi sigur ca elimini toate riscurile, trebuie sa iei in calcul si conditiile atmosferice.

Spre exemplu, nu poti sari pe un vant foarte putenic, deoarece nu vei putea sa stapanesti aparatul.

Nu poti zbura cu parapanta decat daca ai un permis special, o licenta de zbor, care este acordata de catre Aeroclubul Romaniei.

Locuri propice din Romania, pentru practicarea zborului cu parapanta, sunt:

 • Cetatea Siria de langa Arad.
 • Bunloc, Poiana Brasov, Tampa si Lempes, de langa Brasov.
 • Clopotiva, in Tara Hategului. - Parangul mic.

  Accidente cu parapanta

  Ca in orice sport extrem, si la parapanta se pot intampla accidente, cu consecinte destul de grave. Un mod in care te poti accidenta serios, este momentul in care se inchide parapanta si tu esti in aer.

  In momentul in care parapanta se inchide, se pierde capacitatea sa de portanta, si cazi in gol. De aceea, trebuie ca parapantistii sa aiba in vedere si aspectul de a avea cu ei o parasuta de rezerva, in cazul in care astfel de incidente au loc.

 • Sondaj

  Cat de periculos consideri snowkitingul?