Curs de zbor cu parapanta in Brasov
5/50
calendar_month 09 Apr 2012, 10:38
Scoala de zbor "Nimbus no limits" localizata in Brasov ofera amatorilor cursuri de zbor cu parapanta, in zonele limitrofe orasului.

Nimbus no limits este acreditata pentru a efectua cursuri de initiere si de aprofundare a cunostintelor si aptitudinilor in aceste sporturi.

Pentru aprofundarea cunostintelor se pot alege si zone din afara judetului, in functie de nivelul de pregatire al participantilor la aceste cursuri.

Cursul de zbor cu parapanta poate dura intre 2 luni si 6 luni in functie de conditia meteo si timpul disponibil al elevului. In primele zile se va efectua un zbor de aclimatizare cu instructorul la una dintre urmatoarele locatii: Bunloc - Sacele (~1250 m) sau Postavaru - Poiana Brasov (~1800 m).

Cursul de zbor cu parapanta se imparte in:

- Pregatire teoretica:
Legislatie, meteorologie, cunoasterea aeronavei, principii de zbor, navigatie aeriana, proceduri operationale, performante de zbor si planificarea zborului, performante umane, principii ale zborului dinamic, termic, termo-dinamic, manevre rapide de coborare, telefonie.

- Pregatire practica (la sol si in aer):
Simulari de decolari, simulari de aterizari, gonflaje - dobandirea tehnicii de a mentine parapanta ridicata in aer, se vor efectua zboruri la inaltimi mici (20m - 100m), se va perfectiona tehnica decolarii (cu fata la la aripa sau cu spatele la aripa), tehnica virajului si a manevrarii corecte, tehnica aterizarii si amerizarii, zbor termic, zbor dinamic, precum si zbor termo-dinamic.

Toate zborurile in simpla comanda vor fi efectuate cu ajutorul unor statii radio de emisie-receptie pentru o buna comunicare cu instructorul.

Licenta de pilot:

Dupa absolvirea cursului se va sustine un examen teoretic si practic pentru dobandirea licentei de pilot de parapanta. Acest examen va fi sustinut cu un examinator de la alt aeroclub acreditat.

Cursurile de zbor au loc in fiecare zi (in functie de starea vremii si numarul de participanti) la urmatoarele locatii: Dealul Lempes (Sanpetru, judetul Brasov); Bunloc (Sacele, jud. Brasov); Masivul Postavarul (Poiana Brasov, jud. Brasov).

Info cursuri parapanta:
Cotet George
Tel: +4 0727 407 007 sau +4 0740 076 683
www.nimbus-no-limits.ro

Sondaj

Ce sport extrem ati fi dispusi sa incercati in timpul verii?