Cum ma apuc de zborul cu parapanta
3/31
calendar_month 07 Feb 2012, 11:58
In primul rand, daca vrei sa te apuci serios de acest minunat hobby, care este zborul cu parapanta, trebuie sa stii ca ai nevoie de o licenta de zbor. Nu iti poti cumpara o parapanta si gata, hai la zbor cu ea.

Licenta de zbor o primesti numai dupa ce ai absolvit un curs de zbor cu un instructor autorizat Instructorul te invata tehnicile de zbor, precum si notiuni teoretice despre aerodinamica si chiar meteorologie.

La curs afli tot ce trebuie sa stii pentru fiecare posibila situatie pe care ai s-o intalnesti in practica si, pe cat posibil, o sa si aplici o serie din cunostintele acumulate, pe parcursul zborurilor de curs.

La sfarsitul cursului o sa dai un examen si primesti licenta de zbor.
Abia dupa ce ai intrat in posesia licentei de zbor, poti incepe sa zbori dupa bunul tau plac.

Mare atentie: pe timpul zborului, datorita variatiunilor curentilor de aer, exista riscul, foarte rar, ce-i drept, ca parapanta (aripa) sa se inchida si sa ramai, la propriu, "in aer".
Pentru aceasta situatie deosebit de grava, e bine sa stapanesti foarte bine tehnicile de redresare si redeschidere a aripei.

Asadar, dupa ce te-ai "innarmat" cu toate cunostintele necesare zborului, poti sa te duci la zbor.

Daca doresti numai sa incerci sa vezi cum e sa zbori, fara sa iti iei o licenta de zbor, poti incerca un zbor in tandem, cu o persoana autorizata ori cu un instructor. La orice scoala sau club de zbor, exista persoane autorizate cu care poti face o plimbare prin aer, in tandem.

Sondaj

Credeti ca surfingul este periculos?