Locatii pentru Bungee Jumping in Romania
calendar_month 06 Feb 2012, 13:41
Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov
Facilitati: Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care sare.
Se sare intr-o instalatie de cabluri intinse intre peretii Cheilor Rasnoavei, cu ajutorul careia saritorul este ridicat intr-o nacela pana la inaltimea de salt.
Detalii: Pentru a executa saritura, trebuie sa semnezi un document prin care iti asumi raspunderea de a respecta instructiunile operatorilor de salt.
Daca ai sub 18 ani, ai nevoie si de acordul scris al parintilor. Greutatea maxima admisa a saritorilor: 130 kg. Saritorul se lanseaza dintr-o nacela suspendata de un pod de cabluri ancorate intre doi pereti verticali.
Drumul pana sus dureazA 30 de minute, timp in caresaritorul este echipat cu un ham de alpinism si asigurat de nacela.
Din momentul lansarii, pana la intinderea corzii elastice, se consuma 4,5 secunde la o greutate de 95 kg. Lungimea corzii este de 40m si are o elongatie de pana la 300 %, iar acceleratia gravitationala este de 2g.
Saltul este tot timpul monitorizat de o echipa de alpinisti profesionisti pregatiti in mod expres pentru bungee jumping. Programul centrului: tot timpul anului cu conditia rezervarii din timp a salturiilor.
Acces in zona:
Campare:
Se poate campa pe valea Rasnoavei, peisaj excelent; sau se poate dormi la cabanele din apropiere: Poiana Rasnoavei, Cabana Cheia, Conca Verde.
Bungee Jumping la Barajul Vidraru
In luna august 2006, s-a inaugurat o noua amenajare pentru bungee jumping, la Barajul Vidraru. Este cel mai inalt punct de lansare cu coarda elastica din Europa (166 m).
Este locul unde atehnologiaa si natura parca colaboreaza oferind turistilor atat o imagine indepartata a muntilor Fagaras, cat si o imagine mai apropiata a stancilor care vegheaza si se oglindesc in lacul ametitor si cristalin.
Detalii: Se sare de pe o platforma amplasata pe coronamentul barajului, locatia fiind accesibila tot timpul anului, singura restrictie de salt fiind legata de temperaturile foarte scazute, din timpul iernii, sau de blocarea drumului de acces spre baraj.
Tot la Vidraru se sare de pe pod, de data asta doar la 40 de metri inaltime, fiind un bungee la nivel de incepatori, pentru cei care incearca prima data un salt cu coarda elastica.
Barajul Vidraru a fost construit prin 1965 si a ocupat la vremea aceea locul 5 in Europa pentru dimensiunile sale impresionante. Daca nu ar fi fost barajul cu cei 166,6 metri inaltime, peisajele ar fi fost cu siguranta mai putin atragatoare pentru ca nu am fi putut avea o panorama atat de clara a imprejurimilor.