Echipamente Bungee
1/1
calendar_month 02 Feb 2012, 09:47
Echipamente si cerinte ale Bungee-Rachetei
-30 sau 40 de metri patrati ca suprafata de asamblare si desfasurare.
-3 viteze, 60 de amperi.
-Un camion puternic.
-Macara mobila cu o capacitate de ridicare de cel putin 3 tone si o distanta de 20 de metri pana la carlig, pentru a putea ajuta la asamblarea si dezasamblarea turnurilor si a platformei.
-Cazare si masa pentru cel putin patru membri ai echipei.

Echipamente si cerinte ale SCAD-ului

-20 sau 30 de metri patrati ca suprafata de asamblare si desfasurare.
-Macara mobila cu o capacitate de ridicare de cel putin 70 tone si o distanta de 50 de metri pana la carlig.
-Cazare si masa pentru cel putin cinci membri ai echipei.

Echipamente si cerinte ale Bungee-Jumping-ului

-20 de metri patrati ca suprafata de asamblare si desfasurare.
-Asigurarea transportului platformei (5.6 metri lungime, 2.65 metri latime si 1 tona greutate).
-Macara mobila cu o capacitate de ridicare de cel putin 30 tone si o distanta de 30 de metri pana la carlig.
-Cazare si masa pentru cel putin sapte membri ai echipei.

Coarda

Exista doua tipuri importante de corzi pentru bungee jumping: corzi tecuite si cele care sunt in totalitate din guma. Corzile tecuite, adeseori aceste corzi sunt numite coarda soc sau mil-spec (de la specificatia militara, ele erau desemnate sa lege parasutele sau echipament greu precum jeep-uri, cand aruncau greutati din elicopter, corzile absorb socul deschiderii baldachinului, prevenind deteriorarea parasutei).

Aceste corzi au un miez de guma, infasurat in bumbac si/sau teaca de nilon. Aceste corzi arata ca niste versiuni mari ale corzilor bungee care se folosesc la prinderea unei greutati pe capota masinilor, de aici si numele de bungee. Corzile facute in totalitate din guma au fost facute pentru prima oara in Noua Zeelanda in mod special pentru bungee jumping. Ele sunt alcatuite din peste 1000 de suvite individuale de guma stranse toate intr-o coarda solida.

Corzile facute in totaliate din guma se intind pana la aproximativ de patru ori lungimea lor in timpul sariturii. Aceasta rezulta intr-un impact mai mic asupra corpului celui care sare, in comparatie cu corzile tecuite. Lipsa tecii determina o mai mica frictiune, prin urmare consumarea energiei este mai mica. Variatiile acestei corzi cu o mai mica elasticitate s-au dezvoltat, intinderea este de aproximativ trei ori mai mare decat lungimea corzii. Acest lucru are un impact si asupra duratei corzilor la 1000 de sarituri in comparatie cu 400.

Hamul

Hamurile pentru piept si talie ar trebui folosite pentru saritorii incepatori si pentru sariturile scurte. Cu aceste hamuri coarda este legata de corp foarte strans de centrul de gravitatie/ rotatie. Hamurile de glezna dau posibilitatea la coborarea in cap, pentru perfomanta si pentru sariturile conduse.

Ar trebui sa fie folosite de saritorii cu putina experienta. La sfarsitul sariturii cand astepti sa fii ridicat la platforma sariturii sau sa fii lasat la pamant, esti agatat sau esti adus in pozitia de pogo.

Sondaj

Ce sport de iarna practicati in mod regulat?