Bungee-jumping - invinge-ti panica si anxietatea!
9/9
calendar_month 06 Feb 2012, 12:06
Esti pe cale sa incepi o mare aventura. Esti convins ca ai facut toate eforturile pentru a face acesta saritura una foarte sigura.

Insa, numai gandul ca sari de pe o structura foarte inalta, in timp ce nu esti legat cu nimic altceva decat o coarda de cauciuc, ii poate face pe unii sa dea inapoi si sa se mai gandeasca. Aceste stari de panica si anxietate, atunci cand esti acolo sus, aproape sa sari, reprezinta ultima incercare. Daca te uiti in jos vezi doar apa lacului, si un puternic sentiment de teama te cuprinde in timp ce coarda iti este prinsa de corp cu maini de expert.

Decizia de a sari este, de obicei, una instantanee, dar intotdeauna bazata pe convingerea ta ca sistemul va functiona. O uriasa lipsa de incredere, care poti sa spui ca necesita un mare curaj, este ceea ce fiecare dintre noi are si simte, chiar daca uneori nu realizam. Multi oameni se tranforma, intr-un fel sau altul, imediat ce simt acea lipsa de incredere.

Iremediabil sau nu?

In momentul in care picioarele parasesc platforma de lansare cu bungee-ul, foarte multi oameni sufera o transformare incredibila. Fanteziile din copilarie sunt imediat si pe deplin satisfacute. In acelasi timp simti o mare de liniste si calm, care te inconjoara.

Reculul

La inceput simti ca si cum corzile nu functioneaza. Plonjarea continua, si continua, la nesfarsit. Revenirea este puternica, lina si nedescris de incantatoare. Acesta este bungee!

Statistici, pe scurt

Statistic vorbind, o saritura este la fel de periculoasa ca a merge 200 de kilometri cu masina (cam o sansa la doua milioane, de a muri). Pana acum au avut loc milioane de sarituri si sunt inregistrate foarte putine accidente. Aproape toate accidentele au avut loc din cauza ca franghia nu a fost bine prinsa de saritor, sau de platforma.

Contraindicatii medicale in practicarea bungee-jumping-ului

Practicarea acestui sport presupune foarte mult curaj, rezistenta fizica si psihica si nu in ultimul rand vointa. Din punct de vedere medical este interzis bungee jumping-ul persoanelor care sufera de:

- cardiopatii de orice natura
- hipertensiune arteriala
- afectiuni ale oaselor, intinderi musculare si ale articulatiilor
- boli ale sistemului nervos
- paralizii, pareze, epilepsii, psihoze
- bolii ale ochilor
- miopie, miopie degenerativa, glaucom etc.
- deasemenea este contraindicat persoanelor aflate sub influenta drogurilor si alcoolului
- femeilor gravide

Sondaj

Cursele pe circuit vs cursele pe traseu - care sunt mai spectaculoase?