Wingsuit + Planoare = marca RedBull
5/56
calendar_month 16 Mai 2012, 09:26
Autor: Sebastian Radu
pilotmagazin.ro

Echipa de Parasutism Red Bull a realizat o performanta in premiera mondiala, demna sa apara in orice film cu James Bond.

Parte integranta a proiectului a￯￯Akte Blanix IIIa￯￯, cei cinci parasutisti in wingsuit-uri s-au aliniat celor doua planoare Blanik la o inaltime de 4,000 de metri.

Parasutistii au atins in aer viteze care au depasit 180 km/h.

Cand Red Bull Skydive Team intalneste Blanix Glider Team, de un singur lucru suntem siguri a￯￯ vor realiza impreuna ceva spectaculos, nemaivazut.

Cele doua echipe, care au avut deja milioane de ochi atintiti asupra lor in zeci de proiecte demarate, au reusit de fiecare data sa lase lumea fara respiratie la vederea cascadoriilor. Iar acum, o vor face din nou, insa intr-un proiect comun.

a￯￯In mod normal ideea este sa stai cat mai departe este posibil de alte obiecte zburatoare. In schimb noi, ne-am apropiat cat am putut de ele! Ne-am apropiat atat de mult de avioane, incat puteam privi pilotii in ochi. Inca mai am pielea de gaina cand ma gandesc la astaa￯￯, a spus liderul echipei de parasutism Red Bull Skydive, Paul Steiner, care a avut un rol important in coordonarea acestei cascadorii unice, care a necesitat la pregatiri 11 oameni si 7 aeronave.

a￯￯Avioanele se misca tot timpula￯￯, a adaugat Georg Lettner, unul dintre cei mai experimentati membri ai echipei Red Bull Skydive Team. a￯￯Cateodata a fost cu adevarat infricosator, insa privind inapoi, a fost o experienta nemaipomenita. Doar cateva lucruri ar putea concura cu faptul ca am fost atat de aproape de piloti incat ii puteam privi in ochi si am zburat chiar langa ei.a￯￯

Daca riscurile misiunii se pot vedea cu ochiul liber, pilotul Ewald Roithener a dorit sa precizeze de cata pregatire a fost nevoie pentru a face din acest proiect un succes. a￯￯Niciunul dintre noi nu este dependent de adrenalina.

Suntem doar niste indivizi care vor sa faca fata unor noi provocari si sa-si traiasca viata intr-un mod intens. Secretul este sa pregatim totul in detaliu, astfel incat sa-ti poti depasi limitele in cunostinta de cauza. Totul tine de planificarea profesionista, antrenament constiincios si incredere deplina in co-echipieri.a￯￯

a￯￯Niciodata un om nu a zburat atat de aproape de un avion. Este pentru prima oara in lume cand se intampla acest lucrua￯￯, a spus mandru Steiner.

https://


Sondaj

Cat de riscant este parasutismul?