Scoala de pilotaj `Danny Ungur Racing`
2/207
calendar_month 19 Mar 2012, 12:01
Daca esti pasionat de automobilism si visezi sa devii pilot profesionist de raliuri trebuie sa urmezi cursurile unei scoli de pilotaj acreditate.

In urma acestui curs poti deveni pilot debutant iar dupa dobandirea licentei pilot profesionist de raliuri.

In prezent, in tara exista patru scoli de pilotaj acreditate de Federatia Romana de Automobilism Sportiv:

- Scoala de pilotaj `Danny Ungur Racing`
- Scoala de Pilotaj Stefan Vasile
- Scoala de Conducere defensiva si Pilotaj Titi Aur
- Scoala de pilotaj Autocrono


Scoala de pilotaj "Danny Ungur Racing"
Scoala de pilotaj din Cluj are la baza experienta de 15 ani in automobilism dobandita de Danny Ungur.

Urmarea fireasca era deschiderea unei scoli de pilotaj, in 2007, in cadrul careia se ofera cursuri de pilotaj sportiv, de navigator (copilot), pentru hobby si cursuri de conducere defensiva.

Cursurile de conducere defensiva sunt foarte utile pentru utilizarea masinii in conditii de siguranta, asa ca nu numai aspiranti la statutul de piloti apeleaza la serviciile scolii, ci si reprezentanti ai unor companii private, care primesc inclusiv sfaturi de legislatie rutiera.

Asociatii lui Danny Ungur sunt doi piloti ai echipei de raliuri Napoca Rally Academy, Marco Tempestini si Bogdan Marisca. Scoala are aprobarea Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Obligatorii pentru absolvirea cursurilor sunt si analizele medicale cu declararea cursantului apt pentru cursuri si testul psihologic.

De asemenea cursantul trebuie sa aiba o vechime de permis categoria B de cel putin 2 ani la data inceperii cursurilor.

Scoala are aproximativ 50 de elevi pe an iar cursurile sunt formate din pregatirea teoretica si cursul practic, la care "elevii" invata sa conduca pe asfalt si pe macadam.

Dupa absolvire se primeste o licenta care ii transforma pe cursanti din simpli detinatorui de permis categoria B in piloti debutanti.

Preturile variaza intre 400 si 1000 de euro, in functie de tipul cursului ales. Cele mai scumpe sunt cele pentru pilotaj sportiv, care li se adreseaza atat celor care doresc sa obtina licenta, pentru a deveni piloti debutanti, cat si pilotilor avansati.

Cursurile practice se desfasoara atat pe asfalt, cu un autoturism marca Dacia Logan, cat si pe macadam, cu un autoturism marca Subaru.

https://


Info cursuri:
Danny Ungur
www.facebook.com/ungur.daniel
danny_ungur@yahoo.com

Sondaj

Ati fi dispusi sa faceti scufundari intr-o zona populata de rechini?