Radu David - debut in CNR Dunlop
2/224
calendar_month 19 Iul 2012, 15:25
Radu David este cel mai tanar pilot care va lua startul la Raliul Sibiului 2012, considerata cea mai importanta etapa a Campionatului intern si care se va desfasura intre 19 si 21 iulie 2012.

Cursa de la Sibiu este a opta etapa a Intercontinental Rally Challenge, etapa a cincea din Campionatul National de Raliuri Dunlop, precum si etapa eveniment din FIA European Rally Cup.

Participarea sa la etapa comuna CNR Dunlop-IRC de la Sibiu nu ar fi fost posibila fara ajutorul partenerilor BCR Leasing, Colina Motors si cotidianul Viata Libera, precm si cu "suportul tehnic" al producatorul mondial de anvelope Continental.

O singura mare problema ar fi putut impiedica participarea sa la Raliul Sibiului 2012, si anume varsta prea mica. Radu David a implinit 17 ani pe 16 iulie 2012, astfel ca el nu poseda inca permis de conducere.

Astfel participarea sa valida la competitie a fost conditionata de parcurgerea traseului de recunoastere pe bancheta din spate a autoturismului, la volan aflandu-se un alt pilot cunoscut din campionatul intern, Claudiu David.

Coechipiera la Raliul Sibiului ii va fi anul acesta lui Radu David navigatoarea Mihaela Beldie, impreuna cu care va lua startul la clasa 9, la bordul unui autoturism Dacia Logan.

In ceea ce priveste aceasta competitie, Radu David marturiseste: "Astept cu nerabdare Raliul Sibiului si sunt foarte fericit ca ma voi afla la start cu un copilot extraordinar, cu o echipa cu multa experienta si cu niste parteneri puternici.

In plus, la primul raliu la care voi participa, am onoarea sa concurez, pe aceleasi probe speciale, cu cei mai buni piloti din Intercontinental Rally Challenge, ceea ce e fantastic.

Fiind primul raliu si luand in considerare gradul de dificultate al cursei, obiectivul nostru este sa ajungem la final si sa stoarcem fiecare picatura de experienta din aceasta incercare."


Portret pilot Radu David
- Data nasterii: 16.07.1995
- Locul nasterii: Sibiu
- Ocupatia: elev la Colegiul National Gheorghe Lazar - Sibiu
- 2004 a￯￯ anul de debut in karting - Palatul Copiilor Sibiu
- 2004 a￯￯ 2006 a￯￯ ani de participari in competitii de karting, unde obtine locul 2 la concursul judetean a￯￯Cupa Maguraa￯￯ si locul 2 la concursul interjudetean a￯￯Cupa Maguraa￯￯
- 2007 a￯￯ an de debut in competitia de Slalom Paralel, la volanul unei masini VW Golf II
- 2008 a￯￯ primul sezon in Campionatul de Slalom Paralel a￯￯ locul 4 la general in clasamentul juniori
- 2009 a￯￯ participare la Campionatul National de Slalom Paralel a￯￯ locul 3 in clasamentul general dedicat juniorilor, locul 5 in clasamentul general al competitiei, o victorie de etapa, la volanul unei masini VW Golf II; premiul special a￯￯Tinere talentea￯￯ oferit de catre FRAS;
- 2010 a￯￯ participare la Trofeul Sinaia Forever, in Campionatul National de Viteza in Coasta, la volanul unei masini VW Golf II; premiul special "Horia Andronic";
- 2011a￯￯ participare in Campionatul National de Slalom Paralel, la volanul unei masini Renault Clio a￯￯ locul 1 grupa juniorilor cu 4 victorii de etapa si locul 3 in clasamentul general; campion Dementor Rally Show, clasa 9;
- 2012 a￯￯ victorie la juniori si locul 3 in clasamentul general in prima si a doua etapa a Campionatului National de Slalom Paralel; locul 3 la Covasna Winter Rally in clasamentul masinilor cu cauciucuri fara cuie.

Sondaj

Ce consideri indispensabil in echipamentul de drumetie?