Scutul de motor, o piesa pe care trebuie sa o aiba
2/235
calendar_month 09 Sep 2015, 14:41
Scutul motor este o piesa care se regaseste in componenta tuturor masinilor, avand rol de protectie. Ca sa afli mai multe informatii despre scutul de motor, te invitam sa citesti randurile de mai jos.

Rolul scutului de motor si de ce este important

Motorul este principalul element care asigura buna functionare a masinilor, dar si functionarea avioanelor.

Fiind atat de important, este normal ca mecanicii si proiectantii masinilor sa gaseasca tot felul de metode de protectie pentru motor, pentru ca acesta sa functioneze mult si bine vreme indelungata.

Astfel, scutul pentru motor este solutia perfecta pentru soferi, astfel incat acestia sa isi protejeze cum nu se poate mai bine motorul masinii. Nicio alta piesa nu ofera protectie mai buna decat scutul de motor.

Aceasta mica piesa este cea care protejeaza motorul oricarui vehicul de factorii externi care il pot defecta. Aici este vorba de noroi, pietre, dar si despre drumurile cu denivelari si multe gropi.

Ce alte piese mai protejeaza masina de gropi

O alta piesa importanta este scutul cutiei de viteze. Acesta este de cele mai multe ori fabricat din plastic. O astfel de piesa costa in jur de 30-50 de lei.

Ca si scutul de motor, scutul pentru cutia de viteze poate fi achizitionat atat nou, cat si la mana a doua. Cand te decizi sa cumperi un scut motor sau orice alta piesa pentru masina la mana a doua trebuie sa tii cont de faptul ca acestea nu au garantie. Deci daca se strica, nici nu iti va fi reparata gratuit, nici nu vei primi o alta piesa in locul celei stricate. Asadar, trebuie sa tii cont de acest aspect.

Scutul este usor de montat

Un scut pentru motor este perfect adaptat oricarui model de masina existent pe piata. Montarea acestuia este una usoara, insa se poate face doar de catre persoane care se pricep la astfel de lucruri. Cel mai bine este ca aceasta piesa sa fie montata de catre un mecanic auto, la un service.

Astfel, nu vei sta cu grija ca nu a fost montata cum trebuie si ca masina ta se poate defecta din cauza aceasta. Intodeauna o persoana profesionista va monta scutul cum trebuie.

Video tutorial a￯￯ cod HTML de incorporat:
https://

Sondaj

Credeti ca surfingul este periculos?