Masini si curse - Steagurile
1/198
calendar_month 07 Feb 2012, 16:45
Maresalii sunt pusi la diferite puncte de pe circuit cu un numar de steaguri standarde, toate folosite pentru a comunica mesaje vitale pilotilor. Un ecran special din interiorul masinii se aprinde cu respectiva culoare de pe steag, cand pilotul trece pe sectorul de pista afectat.

Steagul in carouri(alb si negru) -le transmite pilotilor ca sesiunea s-a terminat. In timpul cursei este aratat castigatorulu si apoi fiecarei masini care trece in spatele lui.

Steagul galben a￯￯ indica pericolul (cum ar fi o masina avariata), un singur steag galben fluturat avertizeaza pilotii sa incetineasca, in timp ce la doua steaguri galbene fluturate trebuie sa incetineasca si sa fie gata sa opreasca daca este necesar. Depasirea este interzisa.

Steagul verde a￯￯ sfarsitul zonei periculoase. Anuleaza steagul galben.

Steagul rosu a￯￯ opreste sesiunea, de obicei in cazul accidentelor sau a conditiilor de pista inadecvate.

Steagul albastru a￯￯ avertizeasa pilotul ca urmeaza sa fie depasit si sa lase masina mai rapida sa il depaseasca. Daca trece de trei steaguri albastre risca sa fie penalizat. Lumini albastre sunt afisate si la iesirea de la boxe cand se apropie o masina.

Steagul negru cu un cerc portocaliu a￯￯ alaturi de un numar de masina,avertizeaza pilotul ca are o problema mecanica si ca trebuie sa se intoarca la boxe.

Steagul jumatate negru jumatate alb a￯￯ alaturi de un numar de masina, avertizeaza de comportament nesportiv. Poate fi urmat de un steag negru daca pilotul nu ia in atentie avertismentul.

Steagul negru a￯￯ alaturi de un numar de masina, trimite la boca pilotul, de cele mai multe ori indicand ca a fost exclus din cursa.

Steagul alb a￯￯ indica prezenta pe pista a unui vehicul lent.

Sondaj

Ce sport extrem ati fi dispusi sa incercati in timpul verii?