Spune adio transpiratiei excesive in timpul antrenamentelor
6/675
calendar_month 31 Mai 2017, 00:00
Sportul este o activitate care imbunatateste sanatatea, induce o stare de bine, caci stimuleaza organismul sa elimine endorfine si dopamina, hormoni ai fericirii. Insa, pentru anumite persoane, practicarea unor sporturi poate fi o adevarata corvoada. Acest lucru se intampla din cauza transpiratiei excesive, cunoscuta drept hiperhidroza.

Este normal ca orice persoana sa transpire in momentul in care face sport, insa nu este normal ca transpiratia sa fie de neoprit.

Factori care pot contribui la transpratia excesiva

Excesul de transpiratie poate fi declansat nu numai de efortul fizic, ci si de stres ori de unele dezechilibre hormonale, mai ales in cazul femeilor. Mai pot fi de vina si unele medicamente, cat si consumul crescut de cofeina si de alcool. Unele afectiuni, ca anxietatea si hipertiroidia se pot manifesta prin transpiratie excesiva.

Nu numai ca iti creeaza un diconfort din cauza ca se umezesc hainele si sosetele, dar poate sa apara si mirosul neplacut, in special al picioarelor, cat si in zona axilelor. In afara de talpa picioarelor si de axile, zone ale corpului predispuse la transpiratia abundenta sunt pieptul, spatele, podul palmelor ( mai ales la emotii puternice). La antrenamente, transpiratia abundenta mai este favorizata si de mediul umed, caci de obicei in sala de sport este o umiditate a aerului mai crescuta.

Pentru a combate transpiratia picioarelor din timpul antrenamentelor ai la indemna cea mai buna solutie, Pudra Odaban. Produsul este recomandat de catre medicii dermatologi pentru a elimina mirosul neplacut cauzat de bacteriile prezente in perechile de incaltaminte. Cu ajutorul acestei pudre poti merge la sala de sport fara sa iti fie teama sa faci exercitiile care iti plac, pentru ca o sa iti transpire picioarele.

Despre Odaban putem spune ca este un tratament excelent contra transpiratiei excesive. O cutie cu pudra poate fi folosita pentru cel putin jumatate de an, pentru patru-cinci perechi de pantofi. Fiecare pereche de pantofi trebuie sa fie tratata cu intre sapte si zece zile cu Odaban pudra pentru pantofi, pentru a putea obtine rezultatele dorite.

Ca sa combati transpiratia excesiva din timpul activitatilor sportive, in afara de folosirea produselor Odaban este recomandata si purtarea de echipamente sportive confectionate din materiale de calitate, indiferent daca vorbim despre haine sau despre incaltaminte.
De ajutor in combaterea excsului de transpiratie in timpul sportului sunt si unele alimente, precum cele bogate in vitamina B: oua, nuci, banane, legume cu frunze verzi. Vitamina C, care contribuie si la eiminarea excesului de toxine din organism este, de asemenea, utila contra transpiratiei in exces. Se gaseste in special in citrice, dar si in patrunjel, salata verde, cereale, ardei verde. Zincul si caciul sunt minerale recomandate celor care se confrunta cu aceasta problema de sanatate. Calciul se gaseste in lapte, branza, oua, morcovi, in timp ce zincul poate fi luat din suplimente.

Odaban sunt disponibile in farmaciile din toata tara!

Sondaj

Care sunt cele mai spectaculoase trick-uri in skateboarding?