Idei nonconformiste pentru amenajarea unui birou
7/700
calendar_month 22 Dec 2020, 00:00
Solutiile pentru birou care elimina stresul si sporesc productivitatea la locul de munca sunt multiple. Dar, pentru a avea cu adevarat impact asupra echipei tale, ai nevoie de un mediu care sa-i faca pe oameni sa se simta bine, mai ales cand vine vorba generatia Millennials.

In continuare, poti descoperi 5 idei traznite de aplicat in spatiul de lucru, ce vor descrunti aproape orice frunte!

4 idei creative pentru amenajarea unui birou nonconformist

Ce poate fi mai plăcut decat sa iti vezi angajatii zambind tot timpul? Energia lor se va transfera rapid si la tine si vei constientiza ca faci o treaba buna pentru ei. Pentru a sustine aceasta schimbare, sunt cateva detalii la care poate nu te-ai gandit pana acum:

1. Tabla si creta

In loc de pereti plictisitori, care ii incurajeaza pe oameni sa foloseasca mii si mii de post-it-uri, de ce sa nu oferi un spatiu pentru ca ideile sa infloreasca?

Studiile arata ca brainstorming-ul vizual produce idei mai inovatoare decat brainstorming-ul verbal. Si, avand o zona dedicata in care puteti produce idei, acest lucru va impiedica o persoana sa domine conversatia. Pe masura ce mai multe companii se muta intr-un mediu agil, lucrul in echipa si colaborarea sunt tot mai esentiale, deci de ce sa nu facilitezi crearea unui astfel de spatiu, astfel incat angajatii sa il poata utiliza pentru a crea?

2. Hamac de relaxare

Ar putea parea o nebunie sa inviti angajatii sa se intinda intr-un hamac la serviciu. Dar acum, cand angajatii au laptopuri care le permit sa lucreze oriunde, in orice pozitie, poate fi minunat pentru moral sa introduci cateva piese de mobilier mai putin traditionale in birou. Bineinteles,scaunele pentru birou nu vor fi inlocuite, ci alaturi de acestea se pot monta cateva hamace ce vor sparge tiparele unui birou obisnuit. In plus, poti creste simtitor productivitatea (studiile arata ca exista o legatura intre gandirea clara si a fi mai aproape de podea), oferind in acelasi timp un spatiu bun pentru socializare dupa orele de lucru.

3. Hamac pentru picioare

Daca ideea de a plasa hamace complete in jurul biroului nu iti suna chiar bine, poti lua in considerare un hamac mai mic pentru picioare, ce se monteaza extrem de simplu sub birou si nu este atat de vizibil. El se poate regla pentru o pozitie de lucru sau de relaxare, sporind confortul.

Aceasta este, de asemenea, o lectie de ergonomie la birou. Asezarea la o masa de lucru pentru perioade lungi de timp poate avea efecte devastatoare pentru spate, gat si picioare. Este recomandat sa pastezi picioarele cu toata talpa pe podea in timp ce stai la birou, cu exceptia cazului in care scaunul este prea inalt.

Optiunea unui hamac pentru picioare nu va fi doar un salvator pentru angajatii mai mici de inaltime, ci va oferi, de asemenea, ca alternativa o pozitie relaxanta fata de postura fortata de birou pe care trebuie sa o mentii pentru o sanatate corecta a coloanei vertebrale.

4. Suporturi de rechizite amuzante

Rechizitele de birou nu trebuie sa fie plictisitoare, iar capacitatea de a personaliza spatiul de lucru poate avea un impact pozitiv imens asupra starii de spirit a unui angajat. In cazul unui open-space, posibilitatea de a-si impune propria personalitate in spatiul tuturor de lucru ar putea spori functiile cognitive ale unei persoane si ar permite minimizarea disconfortului asociat cu lipsa intimitatii.Un exemplu excelent sunt suporturile pentru agrafe, rolele de scotch, tavile de documente sau banalele post-it-uri, ce pot deveni surse de amuzament si socializare, benefice energiei de grup. Poti lasa angajatii sa aleaga dintr-o lista de articole distractive pentru biroul lor sau le poti acorda un buget pentru a comanda propriile rechizite. In acest fel, le vei permite acestora sa personalizeze spatiul lor de lucru cu articole care le sunt cu adevarat utile.

Mai mult decat atat, nici daca lucrezi de acasa, amenajarea biroului nu ar trebui sa fie diferita. Chiar daca nu este admirat de nimeni, productivitatea ta va creste, ceea ce inseamna ca vei avea mai mult timp liber daca iti amenajezi spatiul de lucru cum se cuvine.

In concluzie, cu putina imaginatie, orice birou se poate transforma rapid intr-o zona foarte placuta pentru munca si distractie, iar avantajul suprem este ca productivitatea este strans legata de energie: aduci energie buna in echipa, iar rezultatele nu vor intarzia sa iti depaseasca asteptarile!

sursa foto: shutterstock.com

Sondaj

Ati fi dispusi sa faceti scufundari intr-o zona populata de rechini?