E necesar sa schimbi lantul de distributie moto? Afla acum!
6/677
calendar_month 14 Iul 2017, 00:00
Una dintre piesele cu un rol important pentru ca motocicleta sa functioneze este lantul de distributie moto. Ese o piesa care trebuie schimbata in momentul in care iti dai seama ca nu mai functioneaza cum trebuie.

Cand se schimba lantul de distributie moto

Aunci cand un lant de distributie are probleme, el incepe sa "bata", ceea ce il va face pe motociclist sa isi dea seama ca aceasta piesa trebuie sa fie inlocuita cu una noua. Acest lucru se poate dace si de catre motociclist, in conditiile in care cunoaste aceste aspecte in legatura cu motocicleta sa. De mare ajutor ar fi sa citeasca tot ceea ce scrie in cartea tehnica a vehiculului pe doua roti pentru ca in aceste pagini sunt foarte multe informatii folositoare. Costul poate fi destul de piperat, din moment ce s-ar putea sa fie nevoie sa schimbi toata distributia motorului, ceea ce presupune nu numai inlocuirea lantului cu unul nou, ci si a intinzatorului, a pinioanelor, etc. La pretul pieselor se va adauga si cel al manoperei, in cazul in care nu vei face tu inlocuirea pieselor!

Lantul trebuie verificat

Lantul de distributie al unei motorete, indiferent care este marca acesteia, trebuie sa fie verificat de catre o persoana specializata cam dupa fiecare 1000-1500 de kilometri parcursi. In urma unei astfel de verificari iti vei da seama daca exista probleme, astfel incat sa le poti remedia din timp. Lantul, ca sa aiba o durata de viata buna, trebuie sa fie bine intretinut. Printre operatiunile pe care trebuie sa le faci se numara intinderea lantului, cat si stergerea acestuia, pentru a nu se acumula impuritati. Totodata, din procesul de intretinere a acestei componente a motocicletei tale face parte si ungerea lantului, astfel incat acesta sa functioneze bine, sa nu apara probleme, dar nici sa nu aiba de suferit din cauza ruginii.

Exista spray-uri speciale pe care il gasesti in magazinele de specialitate, spray cu care vei putea sa ungi lantul de motocicleta, astfel incat acesta sa se pastreze ca nou pentru mai multa vreme. Dintre cele mai cunoscute magazine online putem mentiona Unimotors.ro, de unde poti lua lant distributie la pret foarte bun. La orice ora din zi sau din noapte poti apela cu incredere, deoarece unimotors.ro va ofera sansa de a achizitiona online si de a va aduce piesele direct la domiciliu. Toate produsele sunt expediate prin Fancurier si permit inspectarea acestora inainte de achizitionare!

Sondaj

Ai cumpara o motocicleta noua ca incepator, sau una sh?