Cum protejati motorul masinii Dumneavoastra ?
2/241
calendar_month 11 Nov 2015, 12:28
Drumurile sunt principala cauza atunci cand vorbim despre defectiunile pe care le sufera o masina din punct de vedere al articulatiilor sau ale arcurilor. Totodata, din cauza unor drumuri proaste, masina poate suferi avarii la nivelul motorului, in cazul in care motorul atinge pietre din cauza gropilor. Pentru aceste evenimente neplacute exista scuturi care protejeaza masina. Sunt doua tipuri de scuturi: unele confectionate din plastic si altele confectionate din metal.

Scuturile auto metalice sunt mai scumpe, dar mai rezistente. Acestea sunt confectionate din otel de 2-3 mm si aceste ofera masinii o protectie suplimentara, spre deosebire de scuturile de plastic, care protejeaza masina doar in cazul un impacturi minore. In cazul in care loviti o piatra sau o groapa mai adanca v-ati dori ca masina dumneavoastra sa fie protejata de un scut auto metalic pentru ca acesta rezista mult mai bine in astfel de cazuri.

Din punct de vedere al pretului, orice scut auto din metal este mai scump decat cel de plastic. Daca un scut de plastic costa in jur de 150 de lei, cel metalic poate ajunge chiar si la 400 de lei. Totusi, investitia merita avand in vedere ca scutul de plastic se poate sparge mult mai usor si in cazul unor incidente minore. In acest fel, vei fi nevoit sa cumperi altul sau altele in timpul in care un scut auto metalic poate rezista la mai multe accidente de acest fel.

In concluzie, chiar daca pretul este simtitor mai mare scutul metalic iti protejeaza masina de defectiuni foarte costisitoare. Stim ca de multe ori avariile care se produc la nivelul motorului din cauza unor loviri pot fi fatale unei masini si este nevoie de foarte multi bani pentru a o repara. Acestea sunt motivele principale pentru care ar trebui sa va ganditi serios sa investiti intr-un scut metalic mai degraba decat intr-un scut de plastic.

Sondaj

Cum ingrijiti skiurile?