Cum alegi o tavita buna pentru portbagaj?
6/692
calendar_month 27 Ian 2020, 00:00
Devenită pentru mulți dintre noi o a doua casă, mașina merită toată atenția noastră atunci când vine vorba de echipare și protecție. Tocmai pentru că ne petrecem multe ore pe zi la volan pe parcursul întregului an, autoturismul are nevoie de câteva accesorii care să îl ferească de murdărie, să îl țină departe de defecțiuni și să ne ajute să fim mai organizați cu lucrurile pe care le transportăm. Dacă pentru podeaua mașinii folosim covorașe auto, iar pentru zilele de concediu în care lăsăm mașina acasă folosim prelata pentru a-i proteja caroseria, când vine vorba de portbagaj soluția de protecție a acestuia este una singură - tăvița de portbagaj.

Perfectă pentru tot timpul anului, și pentru zilele petrecute pe plajă, când nisipul se prinde de salteaua gonflabilă, și pentru cele de iarnă, când de sanie sau de skiuri se prind zăpada și gheața, tăvița de portbagaj este accesoriul auto de care orice șofer care își iubește mașina ar trebui să se folosească. Despre cum o alegi pe cea perfectă pentru nevoile tale poți afla în rândurile ce urmează.

În funcție de modelul mașinii pe care o conduci

La fel ca în multe alte situații când faci cumpărături pentru mașina pe care o conduci, și în cazul tăviței de portbagaj trebuie să ții cont, mai întâi de toate, de modelul autoturismului în care vei vrea să o folosești. Fiecare mașină în parte are propria formă și propriile dimensiuni, așa că niciuna nu seamănă cu cealaltă nici la exterior, nici la interior. Nu există vreun model de tăviță universală, care să meargă pe orice model de autoturism, așa că începe căutările prin a selecta tipul de autoturism dorit. Acest filtru va fi primul pas și cel mai important pentru a fi mai aproape de modelul de tăviță de portbagaj de care ai nevoie.

În funcție de materialul tăviței de portbagaj

Pe piață poți găsi trei tipuri de tăvițe de portbagaj, în funcție de materialul din care acestea au fost fabricate. Poți opta pentru tăvițe de tip carpetă, din plastic sau din cauciuc. Dacă ești foarte atent cu mașina ta și cauți să o păstrezi mereu curată, nu îți recomandăm să alegi prima variantă, cea din material textil, pentru că acest tip de tăvițe vine cu un avantaj din start. Mai exact, bordura de câțiva centimetri, care împiedică eventualele scurgeri de lichide sau murdărie, lipsește, însă o poți regăsi la celelalte două tipuri de tăvițe.

În plus, tăvițele de portbagaj din plastic sau din cauciuc sunt impermeabile și rezistă la temperaturi extreme, așa că le poți utiliza fără griji pe tot parcursul anului. Curățarea lor se face prin simpla trecere a unui jet de apă pe toată suprafața acestora.În funcție de prețul tăviței

Deși prețul acestor accesorii este unul accesibil oricărui buzunar, poți alege să cumperi o variantă mai ieftină. Diferența de preț între un model și altul stă în maleabilitatea plasticului sau a cauciucului din care au fost fabricate tăvițele de portbagaj, deci în flexibilitatea accesoriului, și în greutatea acestuia.

Orice ai alege, fii sigur că investiția va merita, iar tu te vei putea bucura ani la rândul de un ajutor de nădejde pentru a-ți păstra mașina perfect curată.

Sondaj

Ce capacitate cilindrica ar trebui sa aiba motocicleta unui incepator?