5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre o asigurare de sanatate privata
6/681
calendar_month 05 Dec 2017, 00:00
Când vine vorba de sănătate ne-am obișnuit să spunem că nicio cheltuială nu e prea mare. Și cine ne-ar putea contrazice? În ciuda faptului că suntem la unison de acord cu acest aspect, nu putem ignora, totodată, sumele generoase care pleacă din venitul lunar pentru acoperirea cheltuielilor reale pe care le avem cu serviciile medicale (de la analize periodice și stomatologie, până la intervenții care implică spitalizare și alte situații speciale sau neprevăzute).

În timp ce pentru angajați nevoia de suport financiar suplimentar pentru asigurarea serviciilor medicale devine din ce mai evidentă, companiile manifestă, la rândul lor, un interes în creștere pentru contractarea de asigurări de sănătate private pentru resursa umană.

Ce înseamnă de fapt aceste asigurări? Sunt ele un avantaj pentru angajator sau pentru angajat?

Aceste tipuri de asigurări de sănătate reprezintă un element cu greutate în oferta de beneficii extra-salarială și generează avantaje atât pentru angajați cât și pentru angajatori.

Iată mai jos 5 dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le știi despre asigurările de sănătate privată pe care companiile din România le pot oferi angajaților:

1.  Deși sunt considerate costisitoare, asigurările private oferite ca beneficiu extra-salarial sunt instrumente eficiente de retenție a angajaților. Din ce în ce mai multe companii au înțeles că cel mai important avantaj în contractarea de asigurări de sănătate private este posibilitatea de a recruta și păstra angajați valoroși care reprezintă motorul oricărei organizații.

2.  Asigurările de sănătate contribuie la atingerea obiectivelor specifice de business, financiare și de performanță - angajații percep aceste beneficii ca pe un factor de motivare extrinsecă.

3.  Pot fi adaptate nevoilor specifice ale grupurilor sau subgrupurilor din organizație.

4.  Acoperă cele mai importante servicii medicale. O ofertă de asigurări de la Signal-Iduna.ro, de exemplu, îi va da acces angajatului atât la servicii în ambulatoriu (analize de laborator, investigații, tratamente, stomatologie, etc), cât și la servicii care implică spitalizare (inclusiv nașterea).

5.  Pentru angajați o asigurare medicală privată reprezintă confortul unei soluții la îndemână pentru eventualele probleme de natură medicală atât pentru el cât și pentru familia sa.

Sondaj

Credeti ca surfingul este periculos?