xtrem.ro  »  Auto  »  Diverse  »  3 sporturi de iarna care sa te ajute in lupta cu stilul de viata sedentar

3 sporturi de iarna care sa te ajute in lupta cu stilul de viata sedentar

8/815
calendar_month 17 Dec 2019, 00:00
Venirea iernii îi face pe mulți să adopte un stil de viață sedentar, ceea ce poate avea efecte negative asupra sănătății. Pe lângă acumularea kilogramelor în plus, stilul de viață sedentar prezintă pericole majore pentru starea generală de bine a cuiva, mărind riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer, boli cardiovasculare, depresie sau anxietate, o scădere o masei musculare a corpului, ori o mai slabă circulație a sângelui.

Deși pericolele pot fi contrabalansate prin încheierea unei polițe de asigurare medicală privată de la MediHelp Internațional, aceasta acoperind costurile vizitelor medicale de rutină, activitatea fizică este cea mai bună metodă de a evita asemenea pericole. Chiar dacă vremea neprietenoasă poate părea o piedică în calea practicării sporturilor, iarna oferă o serie de oportunități cu efecte benefice majore pentru sănătate.

1. Schiul

Indiferent de nivelul performanței, schiatul reprezintă o activitate extrem de plăcută, care aduce importante beneficii sănătății fizice și psihice.

îmbunătățește propriocepția – acest concept se referă la capacitatea cuiva de a-și coordona corpul, în vederea menținerii echilibrului și a orientării mișcărilor.
întărește oasele și încheieturile – tensiunea la care sunt supuse oasele și încheieturile pentru a susține greutatea corpului le fac mai puternice, scăzând riscul de a dezvolta leziuni la genunchi sau osteoporoză.
îmbunătățește starea de spirit – efortul depus reușește să crească starea generală de bine, îmbunătățind sănătatea mentală a celor care îl practică.
îmbunătățește echilibrul și rezistența – persoanele care schiază constant își dezvoltă agilitatea și au un echilibru mai mare.

2. Patinajul pe gheață

Patinajul este un alt sport specific anotimpului rece care poate avea un impact important asupra stării de bine a oamenilor și care îi ajută să reducă timpul petrecut în mod sedentar.

un exercițiu foarte bun pentru inimă – patinajul pe gheață reprezintă o extraordinară formă de cardio, fiind extrem de folositor pentru sănătatea inimii.
îmbunătățește sănătatea încheieturilor – ca și schiatul, patinajul presupune o serie de mișcări prin care articulațiile sunt întrebuințate, ceea ce va face să devină mai flexibile.
ține greutatea sub control – patinajul este unul dintre sporturile cele mai indicate persoanelor care doresc să dea jos câteva kilograme, ajutând la arderea a până la 650 de calorii pe oră.
reduce stresul – efortul fizic ajută la contracararea efectelor negative pe care stresul din viața de zi cu zi le are, iar patinajul constituie o foarte bună sursă de efort în sezonul rece.



3. Snowboarding

Considerat o extraordinară modalitate de a elimina plictiseala zilelor reci, snowboarding-ul aduce un grad mare de adrenalină și constituie una dintre principalele atracții ale sporturilor de iarnă.

îmbunătățește flexibilitatea – snowboarding-ul presupune dese schimbări de ritm și de direcție, ducând la perfecționarea echilibrului celor care îl practică.
dezvoltă masa musculară – mișcările din timpul practicării acestui sport implică aproape toate grupele de mușchi ale corpului, ceea ce va duce la o dezvoltare generală a masei musculare.
o bună sursă de aerobic – snowboarding-ul reprezintă o bună sursă de exerciții cardio, îmbunătățind sănătatea cardiovasculară. Ajută la arderea a până la 450 de calorii pe oră, favorizând renunțarea la kilogramele în plus, dar și creșterea rezistenței fizice.
reduce stresul și anxietatea – fiind un sport de exterior, snowboarding-ul reduce anxietatea pe care unii oameni o pot resimți, dar, în același timp, are efecte benefice și în raport cu stresul acumulat în urma activităților de zi cu zi.

3. Hochei

Deși nu atât de popular în România, hocheiul este un sport extrem de benefic sănătății noastre, prin intermediul căruia se pot dezvolta o serie de aptitudini esențiale unui stil de viață sănătos.

- antrenament complet pentru corp – hocheiul implică utilizarea tuturor grupelor de mușchi, atât din partea inferioară, cât și din cea superioară a corpului.
impulsionează metabolismul – hocheiul presupune scurte perioade de efort intens, asemănător antrenamentelor cu intervale de mare intensitate, urmate de perioade de odihnă. Acest lucru face ca metabolismul să lucreze intensiv, fiind o remarcabilă modalitate de a arde calorii.
dezvoltă coordonarea ochi-mână – jucătorii de hochei trebuie să aibă reacții extrem de rapide, ceea ce va duce la dezvoltarea coordonării, a reflexelor și a agilității.
dezvoltă capacitatea de a lucra în echipă – având alți 10 colegi, se dezvoltă capacitatea de a lucra împreună pentru același obiectiv.

Unele dintre aceste sporturi reprezintă, în același timp, o motivație în plus de a călători pentru unele persoane care doresc să schieze sau să facă snowboarding în alte părți ale lumii. Prin încheierea unei polițe de asigurare de sănătate cu acoperire internațională de la MediHelp Internațional, aceștia pot renunța la îngrijorarea în ceea ce privește eventualele accidente sau întâmplări nefericite. Beneficiind de o asigurare medicală privată, ei au acces la cele mai bune servicii medicale, într-o rețea internațională de 425.000 de clinici și spitale.


 
 
 
 
Sondaj
Ce credeti despre asigurarile de accident in cazul sporturilor extreme?