Tot mai multe avarii la retelele de termoficare. Cum sa te asiguri ca nu ramai in frig
7/722
calendar_month 23 Nov 2021, 00:00
In ultima vreme au fost probleme la retelele de termoficare in mai multe orase din tara. Zeci de blocuri au ramas fara caldura si apa calda, iar problemele nu par sa se fi terminat.

Iarna bate la usa si trebuie sa te asiguri ca nu vei avea parte de neplaceri. Poti sa iei cateva masuri pentru a te asigura ca nu ramai in frig in cazul vreunei defectiuni a retelei de termoficare.

Avarii la retelele de termoficare in mai multe zone din tara. Cum sa te asiguri ca nu ramai fara caldura in iarna aceasta

Problemele din Bucuresti sunt cunoscute de multa vreme. Zeci de blocuri din toata capitala raman constant fara apa calda si caltura. In plus, in ultima vreme au inceput sa apara astfel de probleme și in alte orase mari, precum Timisoara sau Constanta.

Cea mai buna solutie ar fi sa te asiguri ca nu ramai in frig in cazul in care se intampla asa ceva, fiind o problema care ar putea sa apara oriunde in Romania.

Avem cateva idei care ar putea sa te ajute. În primul rand, ar fi bine sa te asiguri ca locuinta ta este bine izolata termic. Este un lucru esential pentru a avea o casa calduroasa și a evita accesul aerului rece.

O idee pe termen lung ar fi instalarea unei centrale termice. Este o varianta costisitoare, dar si una de lunga durata care te-ar scuti de probleme pe termen lung.

In plus, mai sunt si variante care te-ar putea ajuta sa scapi de neplaceri. Poti opta pentru o soba pe peleti. E si asta o investitie destul de mare, dar te va ajuta sa reduci considerabil costurile la incalzire si nu tevei trezi nici in frig.

O optiune mai accesibila sunt aparatele de incalzire. Sunt eficiente in camera in care sunt folosite si te pot scoate din impas in cazul in care apar probleme la reteaua de termoficare. Incearca un aparat de incalzit de la Ideall.ro. In plus, au avantajul ca isi fac simtita prezenta imediat ce le-ai pornit.

Panourile radiante sunt si ele o buna idee pentru a-ti incalzi locuinta, chiar daca sunt mai putin cunoscute. Elegante si eficiente, aceste panouri care emita radiatii infrarosii care afecteaza/ incalzesc doar corpurile din camera, inerte sau in viata aflate in raza lor de actiune. Apoi, acestea, la randul lor transmit caldura. Acest lucru se intampla fara ca aerul sa fie uscat, la fel cum functioneaza si soarele.

Incalzirea prin pardoseala este o alta varianta prin care poti aduce un plus de caldura in casa ta. Este si un mod de a-ti face caminul mai confortabil. De obicei, aerul cald tinde sa se ridice, iar daca incaperile sunt foarte inalte are multe sanse sa ajunga la o altitudine la care sa nu-l mai simti. Daca pardoseala este incalzita, vei avea mereu o temperatura placuta la picioare.

Caldura din locuinta ta este esentiala atat pentru confortul tau, dar este si foarte importanta pentru sanatate. Ar fi bine sa te asiguri ca nu vei avea surprize neplacute sau, daca acestea vor aparea, ca poti sa manageriezi situatia.

Sursa foto: Shutterstock.com

Sondaj

Care e cel mai important criteriu in alegerea rolelor?