Primul nume mare care cade in Turul Frantei!
5/527
calendar_month 18 Iul 2012, 11:31
Luxemburghezul Frank Schleck a fost depistat pozitiv cu xipamida, un diuretic puternic, si a fost retras din cursa de catre echipa RadioShack.

Motivatia ciclistului: "Am fost otravit!"

Cel mai batrin dintre fratii Schleck a returnat proba de urina pozitiva in etapa disputata pe 14 iulie.

La auzul vestii, ieri, RadioShack a decis imediat sa-l retraga din Turul Frantei.

Frank era clasat pe locul 12, la noua minute si 45 de secunde distanta de liderul Bradley Wiggins, dar nu avea nicio sansa sa obtina un loc pe podium.

In ciuda faptul ca unii martori au declarat ca politia a fost prezenta in fata hotelului din Pau in care echipa luxemburgheza era cazata, oficialii RadioShack au spus ca Frank s-a dus de bunavoie la politie si ca nimeni nu a perchezitionat nimic in caravana.

"Xipamida nu este o substanta care apare in compozitia vreunui medicament pe care il foloseste RadioShack. Nu stim sursa acestui rezultat" scrie intr-o comunicat de presa al echipei conduse de Johan Bruyneel.

Frank Schleck a cerut contraexpertiza, dupa care a incercat sa ofere o explicatie. "Neg categoric faptul ca as fi luat vreo substanta interzisa.

Nu am nicio explicatie pentru rezultat si cer sa se faca si o contraexpertiza. Daca rezultatul ramane acelasi, atunci pot sa spun ca a fost vorba de otravire cu substanta respectiva".

Vestea neagra a venit in a doua zi de odihna a plutonului, inainte de etapele infernale din Pirinei.

In varsta de 32 de ani, Frank Schleck a fost ultimul loc de pe podiumul Turului Frantei 2011 si este considerat ca unul dintre marile nume ale ciclismului profesionist.

In prima zi de odihna, francezul Remy Di Gregorio a fost arestat si pus sub investigatie pentru folosirea de aparatura medicala.

Suspiciuni din 2008

Masina tatalui fratilor Frank si Andy Schleck, Johnny Schleck, a fost tinta politiei vamale in dimineata zilei de 24 iulie 2008, in urma unei actiuni fulger, pe vremea cind Frank Schleck (CSC-Saxo Bank) ocupa pozitia a doua in ierarhia generala a Turului Frantei, la un minut si 24 de secunde de coechipierul sau, Carlos Sastre, in timp ce Andy imbraca tricoul de cel mai bun tanar al competitiei, fiind clasat al 12-lea, la zece minute si patru secunde de acelasi rutier.

In masina inregistrata in Luxemburg nu au fost gasite niciun fel de substante interzise.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com

Sondaj

Care sunt cele mai spectaculoase trick-uri in skateboarding?