Incarcatorul pentru laptop-ul Acer Aspire 5742G este ideal pentru oricine
5/564
calendar_month 28 Oct 2016, 17:10
De ce sa ai un incarcator pentru laptop-ul Acer Aspire 5742G

Ca orice alt accesoriu pentru echipamentele IT, si incarcatorul pentru laptop-ul Acer Aspire 5742G are o durata de viata ce depinde in primul rand, de modul in care este intretinut, iar, in al doilea rand, de gradul de solicitare al calculatorului si de autonomia bateriei computerului ce se afla in gospodarie sau la serviciu.

Pentru toti cunoscatorii si pasionatii de tehnologie IT, trebuie sa le aducem in vedere ca laptop-ul la care face referire respectivul incarcator, desi este echipat doar cu un procesor I3, considerat de multi utilizatori, dar si de unii specialisti, destul de invechit pentru a ajuta la functionarea optima a aplicatiilor avansate care sunt la nivelul anului 2016, pentru consumatorul casnic este foarte bun, deoarece are 4 GB DDR3 si hard de 500 GB. Pentru companiile mici, care nu isi permit sa aloce un buget impresionant, poate fi un adevarat sprijin in succesul afacerii.

Totusi, pentru ca echipamentul sa lucreze in conditii optime, este nevoie de un incarcator foarte bun, de aceea, cel pentru laptop-ul Acer Aspire 5742G este solutia care sa convina tuturor partilor: oferta buna pentru comparator, beneficiu maxim si vanzari mari pentru producatori si mici comercianti.

De durata de viata a sa depinde si cat de des este necesar a fi achizitionat, de aceea, specialistii in astfel de accesorii recomanda sa se respecte anumite reguli pentru a se evita neplacerile.

Ai grija cand incarci bateria!

Prima regula de aur, pe care unii au denumit-o si “efectul de memorie” este legata de atentia la incarcarea acumulatorului. Daca este respectata cu sfintenie, persoana care foloseste calculatorul va fi scutita pentru cel putin doi ani de grija cumpararii unor accesorii noi. In primul rand, bateria trebuie sa fie incarcata la maxim, iar, la inchiderea echipamentului, este indicat ca sursa de alimentare sa fie scoasa din device. In acest fel, se vor evita scurtcircuitele la nivelul laptop-ului si uzura acumulatorului in cauza. O a doua particularitate depinde si de tipul de baterie, care poate fi pe Li-Ion sau Li-Polymer, care functioneaza un pic diferit.

Nu lasa bateria sa se descarce complet

La fel ca in cazul telefoanelor sau al tabletelor, un acumulator nefolosit pentru o perioada mai lunga de timp va avea o durata de viata mai scurta, deoarece vor aparea degradari la nivelul acestuia, care se vor resimti abia dupa un an sau doi, in functie de calitatea si autonomia sa.

Foloseste incarcatorul original

Un al motiv serios pentru a achizitiona, din timp, un incarcator pentru laptop-ul Acer Aspire 5742G este utilizarea produsului original.
Aceasta deoarece, daca se foloseste, spre exemplu, portul USB al computerului, acesta ofera doar 0.5 A si astfel incarcarea bateriei respective poate dura 5 ore. Asta daca nu este folosit intre timp. In situatia in care se foloseste netul si accesoriul este vechi, este posibil ca sa dea erori si nici sa nu se incarce complet.

Evita supraincalzirea laptop-ului

Cea mai buna metoda de preventie este evitarea incalzirii excesive a calculatorui. In acest fel, se vor evita degradarea si chiar explozia incarcatorului. Temperatura optima de functionare este de 15-20 de grade, de aceea, este bine ca vara sa nu se tina echipamentul in priza excesiv de mult, iar, daca s-a jucat un joc care se bazeaza pe o grafica mai complexa si laptop-ul s-a incins, nu trebuie pus imediat la incarcat. Soarele este si el un inamic care distruge acumulatorul si incarcatorul, de aceea, toate echipamentele si accesorii trebuie ferite de razele solare.Incarcatorul pentru Acer Aspire 5742G este unul foarte bun, usor de gasit, nu este pretentios, iar persoanele care au grija de el vor fi scutite de o cheltuiala in plus.

Sondaj

Cat de des te uiti la stirile sportive la TV?