Eddy Merckx parcurge drumul de la Bruxelles la Londra pe bicicleta
5/533
calendar_month 26 Iul 2012, 13:35
Fostul campion belgian la ciclism Eddy Merckx a plecat, miercuri, de la Bruxelles, spre Londra si satul olimpic, pe bicicleta, pentru un periplu de trei zile si 340 km cu scopul de a "promova imaginea Belgiei si utilizarea bicicletei".

Cel considerat cel mai mare rutier din istorie (cvintuplu castigator al Turului Frantei, triplu campion mondial) se afla in fruntea unui grup de 40 de personalitati belgiene.

Merckx, in varsta de 67 de ani, este insotit de mai multi fosti medaliati olimpici intre care fiul sau Axel (medaliat cu bronz la Atena in 2004), judoka Gella Vandecaveye (medaliata la Sydney si Atena), dar si de Kris Peeters, ministru-presedinte al regiunii flamande.

Aceasta delegatie este asteptata, vineri, la Londra, unde va fi primita la "Casa Belgiei" de premierul Elio Di Rupo si printul Philippe al Belgiei.

"Va fi o plimbare frumoasa, cu o medie de 28 km/h, intrerupta doar de traversarea cu trenul a Tunelului Canalului Manecii", a subliniat Merckx, care a explicat ca obisnuieste sa mearga cu bicicleta circa "7.000 de kilometri pe an" pentru a se mentine in forma.

Sursa:www.mediafax.ro

Sondaj

Cati bani ati fi dispusi sa dati pe un echipament complet de scuba diving?