De ce sa Alegi Casti Wireless Special Concepute Pentru Sport
7/719
calendar_month 03 Nov 2021, 00:00
Alergarea, fitness-ul sau ciclismul - toate sunt sporturi benefice pentru sănătate, dar care pot deveni repede monotone. Din fericire, muzica te poate ajuta să rămâi concentrat şi motivat şi să obţii rezultate mai bune, iar o pereche de căşti wireless pe care să ştii că te poţi baza, reprezintă o achiziţie inteligentă.

Majoritatea celor care practică sport ştiu că muzica este importantă şi caută cele mai bune căşti bluetooth pentru alergare. Ei pot opta pentru căşti in-ear sau on-ear, căşti audio wireless cu bluetooth Bose pentru sală, fitness şi alergare şi multe alte modele şi, dacă ştiu la ce să fie atenţi când le cumpără, vor fi cât se poate de mulţumiţi!

Căşti pentru alergat - ce beneficii oferă?

Când cumperi o pereche de căşti pentru alergare, poţi opta dintre numeroasele modele cu fir sau fără fir, in-ear, on-ear, over-ear sau open-ear. Le poţi găsi în modele foarte variate!

Întrucât sunt concepute pentru sport şi trebuie să facă faţă transpiraţiei sau ploilor, majoritatea modelelor sunt rezistente la apă.

De asemenea, pentru a le putea purta fără probleme mai multe ore, căştile pentru alergare sunt confortabile şi rămân bine fixate pe urechi, chiar şi la mişcări bruşte.

Pentru a asigura o experienţă plăcută, cele mai bune căşti bluetooth sunt de calitate şi redau un sunet curat. Sunt uşoare, portabile, versatile, au un design cool şi au baterii care pot dura şi până la 16 ore.

Hai să vedem de ce ar trebui să ţii cont când vrei să cumperi cele mai bune căşti pentru sport!

Căşti wireless sau cu fir?

Dacă în trecut căştile de sport cu fir ofereau o calitate mai bună a sunetului decât cele wireless, în prezent, datorită evoluţiei tehnologiei, diferenţa a devenit aproape insesizabilă. Totuşi, cele wireless pot avea o durată de viaţă scurtă pentru baterie, în timp ce modelele cu fir sunt întotdeauna gata de utilizare!

Chiar dacă se pot utiliza ambele modele când faci sport, sunt multe persoane care preferă modelul wireless. În ceea ce priveşte preţul, se poate observa că modelele de căşti pentru sport fără fir sunt mai scumpe decât cele cu fir, dar amândouă se găsesc într-o gamă atât de variate de modele, astfel încât sunt disponibile pentru orice buzunar.

Căşti in-ear, on-ear, over-ear sau open-ear?

Dacă eşti în căutarea unei perechi de căşti pentru sport, este esenţial să găseşti modelul care ţi se potriveşte cel mai bine şi care va sta cât mai bine fixat pe poziţie. De obicei, acestea sunt cele care au rezistenţă la apă şi la transpiraţie şi pot fi:

- In-ear - sunt cel mai comune căşti de sport, sunt uşoare, ocupă puţin spaţiu şi funcţionează perfect cu ochelari, căciuli sau benzi pentru cap.
On-ear - sunt uşoare şi compacte, iar riscul de a cădea sau a aluneca este mai mic. Mulţi sportivi le consideră mai confortabile decât cel in-ear, în special dacă practică sport regulat. Nu blochează sunetul ambiental şi îţi permit să rămâi conectat cu lumea din jur.
Over-ear - oferă o calitate superioară a sunetului şi asigură confort sporit. De asemenea, le poţi găsi în modele respirabile şi rezistente la transpiraţie.
Open-ear - sunt ultimul model de căşti de sport apărute. Acestea nu blochează canalul urechii care, astfel, rămâne deschisă în timp ce se ascultă muzică, sunetul fiind transmis prin pomeţi direct la urechea internă. Întrucât sunetul nu ajunge la timpan, acesta este modelul ideal pentru cei care suferă de pierderea parţială a auzului.Rezistenţa la apă şi la transpiraţie

Transpirația este unul dintre cei mai mari duşmani ai căștilor wireless sport și are un impact enorm asupra durabilității acestora. Le poate slăbi sau distruge complet. De aceea este important să iei în considerare gradul de protecţie, rezistenţa şi impermeabilitatea la apă şi transpiraţie, adică IP-ul (Ingress Protection).

Ca regulă generală, dispozitivele au nevoie de minimum IPX4 pentru a fi rezistente la transpirație. Cu toate acestea, nu sunt rezistente la apă. Pentru a fi „impermeabil”, un dispozitiv trebuie să fie evaluat IPX7 sau IPX8. De obicei, aceasta înseamnă că este nano-acoperit pentru a fi hidrofob.

Dacă antrenamentul tău implică înotul, este recomandat să te asiguri ai căşti clasificate IPX8 care sunt rezistente la apă cu adâncimea de până la 3 metri.

Suport codec audio

Codecurile audio bune sunt un alt factor important pentru căștile sport fără fir. Acestea pot afecta stabilitatea unei conexiuni wireless și calitatea sunetului transmis. Atenție la codecuri precum AAC, aptX HD, LDAC etc. Aceste codecuri oferă rate de biți mai mari și oferă o calitate care este echivalentă cu rate de compresie mai mici.

Sondaj

Cat de costisitor este sa ai ca hobby cursele de raliu?