Mersul pe role si sanatatea

Publicat: 08 Iun 2012 15:56

Cine nu priveste mersul pe role ca pe un hobby antrenant si il practica doar pentru a se relaxa sau a se plimba cu prietenii prin parc, este bine sa stie si de efectele benefice asupra sanatatii ale acestui sport.

Cel mai notabil efect al mersului pe role este indiscutabil intarirea si tonifierea musculaturii la nivelul intregului corp, insa in special in zona picioarelor.

Desi efortul depus cand mergi cu rolele pare mic, numerosi muschi sunt antrenati in miscare, iar plimbarile repetate isi arata efectele destul de repede.

Coapsele, gambele si zona lombara sunt zonele care sunt puse la lucru cel mai mult cand ai rolele in picioare.

Insa si fesierii si muschii abdominali sunt lucrati cu blandete, iar daca iti misti si mainile pe langa corp, atunci esti si mai castigat.

Ca sa parcurgi o distanta medie pe role ai nevoie de o respiratie regulata. Asadar plamanii sunt pusi la treaba si oxigenati in permanenta.

Circulatia sangvina este imbunatatita si ea si riscul de afectiuni cardiace scade simtitor.

De asemenea daca ai cateva kilograme in plus afla ca poti scapa de ele tot cu ajutorul rolelor. 30 de minute de mers cu rolele ard 300 Kcal, echivalentul unei mese medii.

Corpul stocheaza zaharurile lente in muschi si in ficat, iar odata cu stimularea musculara aceste zaharuri sunt transformate in energie si nu in grasimi.

30 de minute de role inseamna circa 7 km parcursi, cu 2 km mai mult decat daca ai fi alergat aceeasi perioada de timp.

Totul cu o minima solicitare a genunchilor si articulatiilor, fata de joggingul clasic.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

6,04(23 voturi)
3260 vizite

Sondaj

Cat de periculos consideri snowkitingul?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si