xtrem.ro  »  Urban  »  Extreme urbane  »  Triathlon offroad `Fara asfalt` - 2 iunie 2012

Triathlon offroad `Fara asfalt` - 2 iunie 2012

7/730
calendar_month 11 Apr 2012, 09:35
Noi vrem sa-ti spunem cate ceva despre miscare, despre natura si despre iesirea din rutina. Tie trebuie sa-ti placa sa inoti, sa te dai cu bicicleta si sa alergi in spatii deschise. Sa iubesti natura. Apoi te asteptam pe 2 iunie pe plaja din 2 Mai.

2010 a fost inceputul, in 2011 cursa a continuat cu si mai multa adrenalina si cu o noua provocare: ecologizarea traseului de alergare (rezervatia marina 2 Mai - Vama Veche).

In 2012 va fi ceva mai mult - peisaje noi, altfel de premii si mai multa sarbatoare.

Variante de concurs

Tura lunga - 1,5 km inot, 35 km mountainbike, 10 km alergare

Tura scurta - 750 m inot, 35 km mountainbike, 6 km alergare

Stafeta - 750 m inot, 35 km mountainbike, 10 km alergare
Stafeta poate fi alcatuita din 2 sau din 3 participanti.

Un participant la tura scurta poate face parte si dintr-o stafeta pentru proba de inot.

Ordinea probelor este inot, bicicleta si alergare.

Toti concurentii trebuie sa participe la sedinta tehnica. Sedinta tehnica va avea loc in seara dinaintea concursului - 1 iunie 2012 - incepand cu ora 21.

O varianta a triatlonului va fi considerata ca finalizata de catre un concurent sau o echipa daca au fost parcurse in intregime toate probele triatlonului (au fost atinse toate check-point-urile fiecarei probe in parte). Descalificarea unui membru al unei stafete implica descalificarea echipei de stafeta.

Timpul maxim pentru finalizarea concursului este de 6 ore de la startul competitiei.

Regulamentul probei de inot:

Va fi un singur start pentru toate categoriile de concurenti. Se va inota prin exteriorul triunghiului marcat de organizatori prin balize.

Participantii la tura scurta si stafeta vor face un singur circuit, participantii la tura lunga vor parcurge circuitul de doua ori.

Pentru temperaturi ale apei mai mici de 16 C costumul de neopren este obligatoriu.
Pentru temperaturi ale apei mai mari de 24 C costumul de neopren nu este permis.

Regulamentul probei de bicicleta

Echipament obligatoriu:
- bicicleta care sa corespunda traseului anuntat de organizatori
- casca de bicicleta; concurentii sunt obligati sa poarte casca pe tot parcursul traseului de bicicleta.

Numarul de concurs trebuie purtat pe spate, la vedere.

Traseu Triathlon offroad `Fara asfalt`

Inot
Startul probei de inot se va da pe plaja mare din 2 Mai cu intoarcere in acelasi loc, atat pentru varianta lunga a traseului (1,5 km) cat si pentru cea scurta (750 m).

Alergare
2 Mai - Meteo (inainte de intrarea in Vama Veche) si retur - va incepe pe plaja din 2 Mai si va continua pe plaja pana inainte de Vama Veche. Alergarea este pe teren accidentat, exista si zone dificile (traversari inguste, stanci, nisip moale, etc.)

Bicicleta
Traseul de bicicleta (33 km) va pleca de pe digul mare din 2 Mai, va traversa drumul national si va merge pe un drum secundar pana la capatul satului. Traseul va urma drumurile de exploatare agricola pana la intrarea in satul Hagieni. Se ocoleste satul prin dreapta si se coboara in canion. Traseul parcurge canionul pana la capat, cu iesire la intersectia cu lacul Limanu.

Se traverseaza campul - atentie la broastele testoase - si se ajunge la padure. Firile sensibile ar putea pierde minute pretioase fotografiind formele si culorile neobisnuite vegetatiei, dar odata ce drumul incepe sa coboare, contemplarea va fi inlocuita cu adrenalina. Mare atentie, coborarea pana la cantonul silvic se termina brusc cu o curba la stanga! Pe jos e piatra, ar fi bine sa nu cazi! De aici pana la urmatorul punct de alimentare mai e putin - niste padure cu vegetatie luxurianta, o urcare scurta si iesirea din padure. Dupa iesirea din padure o traseul o ia la dreapta pe deasupra lacurilor, stanga inainte de manastire, pe langa padurea de pini, se coboara prin ferma piscola si pe langa ferma de struti si tine drept pe malul lacului pana la soseaua care intra in satul Limanu.Filmare traseu bicicleta:

https://


https://


https://


Mai multe info pe site-ul oficial al competitiei: www.faraasfalt.ro


 
 
 
 
Sondaj
Cursele pe circuit vs cursele pe traseu - care sunt mai spectaculoase?