Top Thrill Dragster - inaltimi ametitoare

Publicat: 15 Mai 2012 14:07

Roller Coasterele sunt binecunoscute in intreaga lume pentru senzatiile tari pe care le ofera la fiecare tura.

Viteze ametitoare, inaltimi halucinante si caderi in gol care-ti ridica stomacul in gat sunt principalele ingrediente oferite de o a￯￯sedintaa￯￯ de roller coaster.

Top Thrill Dragster este un roller coaster din parcul de distractii Cedar Point din Sandusky, SUA.

Principiul sau de functionare este actionarea hidraulica.

Practic, acest roller coaster te duce la propriu catre cer, intr-o urcare pe verticala, ca apoi sa te arunce in gol de la inaltimea de 120 metri. Sa mai spun ca atingi viteza de 190 km/ora in caderea libera?

De la inaugurarea sa din 4 mai 2003, Top Thrill Dragster a stabilit rand pe rand recorduri la categoria cel mai inalt roller coaster, cea mai mare viteza prinsa vreodata in cadere libera, cea mai mare inaltime pentru schelele de sustinere a￯￯ 120 m.

Top Thrill Dragster este si roller coasterul care a depasit viteza maxima admisa pana atunci pentru un roller coaster, de 160 km/ora.

Acum este pe locul 4, dupa Tower of Terror II din parcul de distractii Dreamworld, Australia, Superman: Escape from Krypton din parcul de distractii Six Flags Magic Mountain in Valencia, California and Dodonpa, aflat in Fuji-Q Highland.

Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

7,33(3 voturi)
2026 vizite

Sondaj

Ce capacitate cilindrica ar trebui sa aiba motocicleta unui incepator?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si