Parkour - Saltul Pisicii

Publicat: 25 Mai 2012 09:58

Una din miscarile de baza in parkour este reprezentata de "Saut de Chat | Saltul pisicii" sau trecerea peste un obstacol prin saritura cu genunchii la piept.

Cum se executa concret "saltul pisicii"?

Fiecare obstacol pe care un traceur trebuie sa-l infrunte prezinta o provocare unica pentru acesta si trebuie depasit corespunzator, in functie de conditia fizica a acestuia, de unghiul de abordare ales fata de obstacol si de forma si natura obstacolului.

Atunci cand conditia fizica este buna una din metodele prin care se poate sari un obstacol este si a￯￯saltul pisiciia￯￯, denumita asa de la asemanarea cu miscarile facute de feline in timpul sariturilor peste ziduri.

Ce miscari se fac concret?

Odata cu lansarea propriu-zisa se pun mainile pe obstacolul ce trebuie depasit, se aduc picioarele la piept cat mai strans si in acelasi timp se impinge cu mainile.

Picioarele fiind incadrate de maini vor depasi obstacolul prin interiorul acestora si persoana va fi propulsata de cealalta parte a obstacolului.

Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

9,33(3 voturi)
2038 vizite

Sondaj

Credeti ca surfingul este periculos?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si