xtrem.ro  »  Urban  »  Extreme urbane  »  Maratonul Regal 2012

Maratonul Regal 2012

7/741
calendar_month 07 Mai 2012, 16:45
Joi, 10 mai 2012, in fata Palatului Elisabeta din Bucuresti, la ora 8:00, va avea loc prima editie a Maratonului Regal, competitie ce face parte dintr-o serie de manifestari ce sarbatoresc Ziua Regalitatii in Romania.

Probe, ore de start si sosire
- Maraton 42,195 km, start joi 10 mai 2012, ora 8.00, limita pentru sosire ora 14.00. Durata maxima a probei de maraton este de 6 ore.

- Semi-maraton 21,097 km, start joi 10 mai 2012, ora 10.30, limita pentru sosire ora 14.00. Durata maxima a probei de semi-maraton este de 3 A￯ ore.

Festivitatea de premiere va avea loc la Palatul Elisabeta joi 10 mai 2012, la ora 15.00, in prezenta a doi membri ai Familiei Regale.
A￯
Descrierea traseului
O tura de circuit are 10,548 km. Participantii la proba de maraton vor parcurge de 4 ori circuitul, iar participantii la proba de semi-maraton vor parcurge de 2 ori circuitul.

Traseul se va desfasura in parcul Herastrau si pe pistele de bicicleta si pietonale care marginesc parcul Herastrau. Zona de START si SOSIRE va fi la Palatul Elisabeta, pe soseaua Kiseleff.

Dupa startul de la Palatul Elisabeta alergatorii vor face stanga pe pista de biciclete spre Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf se ocoleste spre stanga pe pista de biciclete pana la intrarea in Parcul Herastrau de langa statuia lui Charles de Gaulle.

Inainte de statuie traseul continua pe prima alee spre stanga, prin parc, pana la lac, iar apoi se face A￯stanga spre Insula Trandafirilor. Se parcurg aleile din Insula Trandafirilor, se intoarce inainte de podul de iesire de pe insula, se urca pana la statuia Charles de Gaulle, se coboara pana la Expo Flora, se intoarce spre intersectia Charles de Gaulle si traseul continua trotuarul din Bd. Aviatorilor care margineste parcul. A￯

Se reintra pe aleile parcului unde incepe Bd. Beijing, se intra in parc si se alearga pe aleile de pe malul lacului, in sens invers acelor de ceas, traseul trecand prin urmatoarele puncte: hotel Herastrau, podul CFR.

Traseul iese din parc si urmeaza pista de biciclete pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, se reintra in parc la fantana Miorita, Debarcader, pana la podul care face intrarea pe insula Trandafirilor, de unde se iese pe Bd. Kiseleff pe pista de biciclete.

Tura se termina la palatul Elisabeta. Startul si Sosirea vor avea loc la Palatul Elisabeta. Traseul continua in directia Arcul de Triumf. Finalul turei a doua la proba de semi-maraton si turei a patra la proba de maraton va fi pe Aleea Romanesti, la Palatul Elisabeta.

Conditii de participare
Pentru a participa la cursele de maraton si semimaraton participantii trebuie:
- Sa aiba cel putin 18 ani impliniti la data desfasurarii cursei
- Sa-si asume responsabilitatea pentru participarea la cursa. Organizatorul nu poate fi facut responsabil pentru orice accident sau paguba pe care participantul le va intampina in timpul competitiei.
- Sa plateasca taxa de inscriere pana in data de 6 mai.
- Sa aiba in posesie un act de identitate valid pentru verificare.

Locurile la probele de maraton si semi-maraton sunt limitate la 200. A￯Organizatorului isi rezerva dreptul de a suplimenta numarul de locuri.

Inscriere
inscrierea online se poate face numai pana Duminica 6 Mai ora 24:00.

Taxa de inscriere
Taxa de inscriere este de 100 RON pentru probele de maraton si semi-maraton.
Se acorda reduceri speciale pentru pensionari si studenti dupa cum urmeaza:
- 70 RON pentru pensionari cu varsta de peste 60 de ani
- 70 RON pentru studenti cu varsta de pana la 25 de aniMai multe info pe site-ul oficial: www.corporeanima.ro


 
 
 
 
Sondaj
Cat de des te uiti la stirile sportive la TV?