Kite Buggying - tehnici de pornire

Publicat: 20 Sep 2012 10:00

Kite buggy-ul este un vehicul actionat de un zmeu.

Fiind un vehicul cu un singur loc, avand o roata mobila in fata si doua fixe in spate, acesta poate deveni instabil la viteze mari sau daca e manevrat necorespunzator.

Pentru manevrarea acestuia riderul se folosese de picioare.

In functie de dimensiunile si de detaliile geometrice ale sistemului buggy, se pot alege activitatile potrivite de kite buggying cu acel sistem.

Cu ce tip de zmeu poate fi folosit buggy-ul?

Atat cu zmee prevazute cu manere cat si cu zmee prevazute cu bara. Acestea din urma necesita folosirea unui harness.

Daca vrei insa o mai mare manevrabilitate sfatul este unanim: alege un zmeu cu manere.

Partea cea mai dificila la Kite Buggying acum vine, caci este vorba de pornire.

Cum se procedeaza in cazul pornirii?

Primul pas obligatoriu este reprezentat de inaltarea zmeului. Dupa ce acesta este inaltat se incearca stabilizarea lui.

De abia acum riderul poate urca in kite, deoarece pana atunci acesta este instabil si accidentele se pot intampla foarte usor.

Cum te folosesti de vant sa pornesti?

Pozitia recomandata pentru pornire este total downwind sau la un unghi sub 90 grade fata de directia vantului. In cazul orientarii upwind pornirea va fi mult mai dificial.

Nu este imposibil, insa acest tip de pornire este rezervat riderilor experimentati, deoarece riscul ca pilotul sa fie rasturnat cu tot cu buggy este crescut.

Dupa pe buggy-ul s-a pus in miscare poate incepe distractia iar riderul poate schimba directia de deplasare. Orientarea upwind dupa pornire nu mai aduce niciun risc.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

2,33(3 voturi)
4550 vizite

Sondaj

Care sunt cele mai spectaculoase trick-uri in skateboarding?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si