Ariel Atom 3 - cel mai puternic buggy din lume

Publicat: 06 Sep 2012 15:09

Buggy-ul este prin definitie un triciclu fara motor care permite pilotului deplasarea cu ajutorul fortei picioarelor.

Scaunul buggy-ului este situat spre axa care uneste rotile din spate, roata fata ramanand astfel mobila si manevrabila de catre pilot, astfel realizandu-se si directionarea vehicolului.

Exista insa si alte tipuri de buggy, prevazute cu 4 sau doar cu 2 roti. Cele cu 4 au un sistem mai complex de carmire.

Insa daca la prima vedere un buggy iti lasa cel mult o impresie de jucarie pentru pusti, e timpul sa-ti schimbi putin parerea dupa ce faci cunostinta cu Ariel Atom 3.

Prevazut cu un motor de 2.0 litri ce dezvolta nu mai putin de 700 cp, la o greutate de 657 kg, Ariel Atom 3 se lauda cu cate un cal putere la fiecare 930 grame! Impresionant, nu?

Motorul este un Honda K24 modificat, cu imbunatatiri substantiale fata de predecesorul K20 de pe Ariel Atom 2009.

Piesa de rezistenta este insa sasiul tubular care inlocuieste practic cadrul vehiculului, scazandu-i grreutatea totala la putin peste jumatate de tona.

Caroseria este in totalitate din fibra de carbon. Jantele de aluminiu vin in echiparea standard cu 12 spite, iar pentru jante sport se plateste suplimentar. Cauciucurile sunt Yokohama S de 275mm.

Ca extra-uri amintim doar sistemul de comunicare performant, cel de decuplare automata a bateriei, de decuplare a volanului sport Memo, frana reglabila sau roll bar-urile.

Si mai extra exista sistemul de lumini adaptate pentru ploaie torentiala, parbrizul de sticla si stalpii laterali de protectie.

Vestea mai putin buna este ca Ariel Atom 3 nu este o masinarie legala pe strada, asa ca in cazul in care ai 52000 euro pentru achizitionarea ei te vei distra doar in locurile special amenajate sau pe pista.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

4,28(18 voturi)
8136 vizite

Sondaj

Ce parere ai de echipamentul complet pe timpul verii?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si